Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsastustunnit

Ohjeita ratsastajille Varaa oma tuntisi! ER:n
 valmennukset

Ratsastuksenopetus Susikalliolla on laadukasta ja tavoitteellista. Ratsastustunnit pyörivät viikon jokaisena päivänä tehokkaina intensiivitunteina sekä pienryhmäopetuksena. Opetuksesta vastaa Virtuaaliselta Ratsuopistolta Master-ratsastuksenopettajaksi valmistunut Viona Valera sekä ratsastuksenopettaja Katri Kimohovi. Tuntiemme lähtökohtana on, että jokainen meistä pääsee kokemaan ratsastustunnin - ja mahdollisesti saa uusia ajatuksia ja ideoita oikean elämän ratsastustunneilleen! Oikeaa ratsastuskokemusta tunneilla pärjätäkseen ei kuitenkaan tarvita, sillä Susikallion tunneilla opit paljon uutta, jokaisella tunnilla. 

Vankka pohja tiedoille ja taidoille

Tie huipulle ei aina ole suora ja mutkaton, mutta Susikallion ratsastuskoululta on ponnistanut vuosien saatossa maailmalle lukuisia huippuratsastajia! Kaikki aloittavat Susikalliolla alkeiskurssilta, jonka aikana opitaan toimimaan hevosten kanssa turvallisesti, siinä missä ratsastuksen perustaidot tulevat tutuiksi. Alkeiskurssille ovat tervetulleita myös aikaisemmin ratsastaneet tai esteistä kiinnostuneet; jokaiselle löytyy takuulla mieluisa ryhmä. Alkeiskurssin jälkeen aukeaakin monta ovea, joista valita: ratsastaja voi haluta parantaa perusratsastustaitojaan, jolloin perusmerkkikurssi on oikea valinta. Jos ratsastaja on kiinnostunut esteistä, Este I on oivallinen valinta! Kouluratsastuksesta kiinnostuneille suosittelemme Helppo C:1-kurssia. Halutessaan voi käydä vaikka molempien lajien tunneilla. 

Ratsaille!

Susikallion tuntikaudet on jaettu kevät- ja syyskauteen. Syyskausi alkaa elokuussa ja päättyy joululomaan, ja kevätkausi alkaa tammikuussa ja päättyy ennen juhannusta. Yksi kurssi kestää yhden tuntikauden ajan. Kaudelle ilmoittaudutaan ennen sen alkamista haluamiinsa tasoryhmiin, joissa ratsastetaan viikon jokaisena päivänä.  

Yhdellä kaudella ratsastetaan n. 20 viikottaista ratsastustuntia. Niistä noin puolet järjestetään tuotostunteina (ratsastuksenopettaja julkaisee tuntipohjan ja suoritusohjeet, esim. tarina/piirros/kysymys/muu kuittaus) ja puolet listatunteina. Opettaja kommentoi listatunteja, mutta ratsastajien ei näistä tunneista tarvitse kuitata mitään! Osa listatunneista voi jäädä kuvitteellisiksi tunneiksi, joita saa vapaasti käyttää päiväkirjassaan. Mukaan voi tulla myös kesken kauden! 

Ratsastuksenopettaja jakaa jokaiselle tunnille eri ratsut. Opettajat ottavat vaihtelevasti toiveita vastaan… Tuntijaot ja kausisuunnitelmat näet klikkaamalla lukujärjestyksestä tunnin nimeä! Mikäli ratsastat kahdella viikkotunnilla, voit valita toiseen vakioratsun. Vakioratsu voi olla mikä tahansa ratsastuskoulun opetushevosista.

Tarjolla on jokaiselle tasoryhmälle 2 ratsastustuntia molemmista lajeista, jotta jokaiselle varmasti löydetään sopiva ratsastusryhmä! Intensiiviryhmissä ratsastaa vain 4, jolloin opettajalta saa enemmän huomiota ja kommentteja. Toki myös työtahti on kovempi kuin perustunneilla... 

Tuntilukujärjestys

  MA TI KE TO PE   LA SU
17-18
Perusmerkki
Katri
 
Alkeiseste 
intensiivi

Katri
Alkeiskurssi *
Katri
Este C:2 intensiivi
Viona
Helppo C:1 intensiivi
Viona
10-11 Perusmerkki intensiivi
Viona
HHK
Viona
18-19 Alkeiseste
Katri
Este C:2
Katri 
Helppo B:2 intensiivi 
Katri
HelppoC:1
Viona
Alkeiskurssi intensiivi 
TÄYNNÄ
Viona
11-12 Helppo C:2
Viona
HHK
Viona
19-20 Este C:1 intensiivi 
TÄYNNÄ
Katri 
Helppo C:2 intensiivi
Katri
Este C:1
Katri
 
Helppo B:1
Viona
Este B:2
Viona
12-13 Helppo B:1 intensiivi
Viona
Este B:1
Viona
20-21 Este A:2
Katri
Helppo A:1 
Katri
Este B:2 intensiivi
Katri
Helppo A:1 intensiivi
Viona
Este A:1
Viona
13-14 Helppo B:2
Viona
Este A:1 intensiivi
Viona
* Keskiviikon alkeiskurssilla taluttajat. Perjantain alkeiskurssi soveltuu aiemmin ratsastaneille.

Tule ratsastamaan!

Tunneille ovat tervetulleita kaikki halukkaat! Sinulla ei tarvitse olla hoitohevosta Susikalliolla voidaksesi ilmoittautua tunneille. Aiempaa kokemusta ei myöskään vaadita. Kun aloitat Susikalliolla ratsastamaan, valitse mieleisesi alkeiskurssi (alkeiskurssi vasta-alkajille keskiviikkoisin, intensiivialkeiskurssi jo ratsastuskokemusta omaaville perjantaisin, alkeiseste maanantaisin hyppäämisestä kiinnostuneille (ei vaadita aiempaa ratsastuskokemusta) tai intensiivialkeiseste jo aiemmin ratsastaneille).  Täytä lomake täällä ja tule mukaan ratsastamaan!  Kun kausi vaihtuu ja haluat vaihtaa uuteen tasoryhmään, valitse tasoasi seuraavan ryhmän sopiva tunti. 

Alkeiskurssi - (perusmerkki) - Helppo C:1 - helppo C:2 - helppo B:1 - Helppo B:2 - helppo A:1 - Helppo A:2

Alkeiseste - (perusmerkki) - Este C:1- Este C:2 - Este B:1 - Este B:2 - Este A:1 - Este A:2

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com