Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pientä ekstraa tallipäiviin 

Tallin henkilökunta vastaa tallitöistä kuten hevosten ruokien jakamisesta ja tarhaan viemisestä sekä tallin hallinnollisista tehtävistä. Hoitajat sen sijaan pitävät karsinat ja hevoset puhtaina. Joskus jää ylimääräistä aikaa karsinan siivouksen ja hevosenhoidon jälkeen. Tallilla voi autella omatoimisesti ja joskus voi henkilökunta pyytää apua. Tässä vielä ideoita päiväkirjan piristykseksi :)

Mitä kaikkea tallilla voi tehdä?

- Alkeisratsastajien taluttelu, näyttää heille paikkoja ym.  
- Jos hevosella on toinen ER:n valmennuksissa käyvä nimikkoratsastaja kuin sinä, voit olla mukana valmennuksissa ja kisamatkoilla, sillä hommaa on yllättävän paljon! Kisapaikalla pitää viedä kansliaan paperit ja hakea tuloksia, riisua suojia, kiillottaa hevosta ja talutella sitä luokkien välissä. Valmennuksissa pitää riisua ja pukea loimia, talutella ja auttaa esimerkiksi puomien kanssa. Valmennuksista ja kisamatkoista voi imeä oppia samalla!
- Pitää huolta tallin yleisestä siisteydestä. Lakaista käytäviä, pyyhkiä pölyjä sattarista, pesaista ämpäreitä, järjestellä tavaroita tai kuurata sellaisen hevosen varusteet, jolla ei ole omaa hoitajaa. Jotkut hevoset myös syövät niin sotkuisesti, että seinät ruokakipon läheltä kannattaa silloin tällöin pesaista. 
- Auttaa viemään hevosia tarhoihin/hakea sellaisia joilla ei ole hoitajaa. Työntekijöillä on kova homma etenkin loimien riisumisessa ja pukemisessa sekä loimien kuivatuksessa.
- Auttaa pudottamaan heiniä. Ne pussitetaan yläkerrassa ja pudotetaan rehukeittiöön, josta ne voidaan jakaa oikeille syöjille joko karsinoihin tai tarhoihin.
- Parsia risoja loimia.
- Siivota käytävillä ja maneesissa ajelehtivat raipat omalle paikalleen telineeseen maneesin ovensuuhun. 
- Pihatyöt kuuluvat pääsääntöisesti työntekijöille, mutta he tuskin pahastuvat satunnaisesta avusta!
- Hevosten valokuvaaminen on kivaa. Ethän kuitenkaan ota eläimistä kuvia salamalla? 
- Auttaa kokoamaan tai purkamaan estetunnin esteitä. 
- Tarhojen lannanluonti ja vesihuolto henkilökunnan apuna. 
- Kaapin siivoaminen ja järjestely. 
- Seurata (hoitohevosen) ratsastustuntia katsomon puolelta. Samalla voi vaikka kerätä lannat kentältä! 
- Henkilökunnan luvalla kesäisin hevosten syöttely tallipihalla sekä taluttelu lähiympäristössä. 
- ... ja totta kai kahvinjuonti yhdessä muiden tallilaisten kanssa! =)

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com