Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Rettemberg eli Retu
Syntynyt  5.8.2001 Väri   Rautias
Rotu  Trakehner Säkäkorkeus  165 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Vaativa B RE: 90 cm
Isä  Revanz IV Emä  Milia Cinderella
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Ei tiedossa, Venäjä
Hoitaja  Johannes    
   

  

Maine

Retu on jo hieman vanhempi ruuna, jolla on takanaan hieno menestys koulukisoissa Susikallion oppilaiden ratsastamana. Retu on lempeä luottoruuna, jolla kaikki tahtovat ratsastaa koulutuntinsa.

Luonne

Retusta on helppo tykätä! Retu ei edes tiedä mitä "pahat tallitavat" tarkoittavat, se vain katsoo hölmistyneenä vieressä karsinanaapurin toilailuja. Tarhassakin Retu-rukka on aina se pahnanpohjimmainen. 

Retu on toivottu nimi tuntilistoilla. Sillä on maine koko tallin luottoratsuna, joten kukaan ei taida jännittää sillä ratsastamista. Lisäksi Retu on kisataustansa vuoksi erittäin helppo ratsastaa oikeinpäin, se tarjoaa usein itse pehmeää niskaa ja joustavaa askellusta, jos ratsastajalla on vähänkään joustavampi käsi. Retu toimii herkästi pienillä ja yksinkertasilla avuilla, se kuuntelee aina tarkkaavaisesti ratsastajan kaikkia apuja. Retun pitkät askeleet tuntuvat monien mielestä alkuun hankalilta! 

Esteillä Retu on luotettava ja varmajalkainen, joskin hieman laiska nostelemaan kunnolla jalkojaan - Retu on kuuluisa "kouluratsun hypyistään", sen hyppytyyli on kovin laatikkomainen ja jäykkä, eikä se kerää jalkojaan rungon alle niin kuin estehevoset. Puomit kolisevat, etenkin jos ratsastaja ei saa Retun pitkäaskeliseen laukkaan estevaihdetta. 

Tunti-Info

  • Retu sopii myös aloittelijoille.
  • Myös alkeisesteillä

Varustus

  • ruskea koulusatula
  • ruskeat suitset nivelkuolaimilla 
  • pintelit eteen ja hivutussuojat taakse
  • estetunneille jännesuojat eteen
  • helppo B:2-tunneilta eteenpäin sekä valmennuksiin voi opettajan luvalla koulutunneille laittaa kankisuitset ja kannukset

 Värit: vihreä ja harmaa.

Hoitajan muistilappu

  • Hiero tuntien jälkeen linimenttiä etujalkoihin
  • Fleeceloimi päälle tuntien jälkeen talvisin, jos hikinen
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com