Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Gretchen II eli Kerttu
Syntynyt  11.07.2010 Väri   Ruunikko
Rotu  Hannover Säkäkorkeus  160 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Vaativa B RE: 50 cm
Isä  Feeling Finch Emä  Gertrude
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Kya
Hoitaja  Kertulla ei vielä ole hoitajaa!    
   

   

Maine

Kerttu on ratsastuskoulun upein kouluratsu, joka herättää kateutta kokeneiden koulutuntien katsojissa. Kertun luonne ei kuitenkaan ole kaikkein kivoin, eikä se alkeistunneilla yhtäkkiä olekaan yhtään niin hieno ja helppo mitä helppo A-tuntia katsoessa näytti... Kaikennähnyt- ja kokenut Kerttu tuotiin Saksasta Suomeen neljän vuoden iässä, mutta sen lupaava koulu-ura katkesi etujalan jännevammaan. Kerttu myytiin Suvenrantaan opetusratsuksi, josta se päätyi Susikalliolle sennujen kouluratsuksi.

 Luonne

Kerttu on tamma isolla T:llä. Se ei voi sietää mahanalusen harjaamista, päähän koskemista (varsinaan korviin) tai satulointia. Hoitaessa se on aina vähän korvat luimussa ja sen näköinen, kuin miettisi, mihin kohtaan hoitajaa on kannattavinta hampaansa upottaa. Hapannaamainen tamma iskee hampaansa karsinan kaltereihin satuloidessa, ja tallilla vitsaillaan, että vaikkei Kerttu juuri hirnu, on se silti tallin äänekkäimpiä asukkeja...  

Ratsuna Kerttu on opettavainen, kärsivällinen ja ennenkaikkea taitava. Tottumattomien ratsastajien tunneilla Kerttu ei juuri erotu muista tuntiratsuista, sillä se on kuin ratsastajansa peili: jos ratsastaja vain matkustelee, Kerttu jyrää kaula pitkänä kuin nälkävuosi. Monien helppo C:läistenkin mielestä Kerttu on vielä "ihan mahdoton" tapaus.

Tiukan istunnan alla Kerttu muuttuu hetkessä kuin toiseksi hevoseksi: se on kokeneiden käsissä kuin sulaa muovailuvahaa. Kertun liikkeet ovat näyttävät, mutta yllättävän helpot istua. Tamma suorittaa pyydetyt liikkeet hyvällä työmotivaatiolla niin kauan, kuin ratsastaja jaksaa pitää pakettia tiukasti kasassa.

Kerttua käytetään vain satunnaisilla estetunneilla, sillä sen jalat eivät pahemmin kestä hyppäämistä, ja se on taipuvainen kyttäämään ja kieltelemään esteillä. Alkeisestetuntien puomi- ja kavalettitunneilla Kertusta kuorituu hauskan notkea puomihirmu, joka nauttii puomien yli loikkimisesta.

Tunti-Info

  • Kerttu sopii myös aloittelijoille.
  • Myös alkeisestunneilla.
  • Kertulla ei hypätä yli 50 cm esteitä.

Varustus

  • musta koulusatula
  • mustat suitset nivelkuolaimilla
  • pintelit 
  • helppo B:2-tunneilta eteenpäin ja valmennuksissa voi open luvalla käyttää kankisuitsia ja kannuksia

 Värit: harmaanbeige ja violetti.

Hoitajan muistilappu

  • Kylmää vasenta etujalkaa 15-20 min pesarilla tuntien loputtua.
  • Jos jalka tuntii kovin lämpimältä vielä kylmäämisen jälkeen tai jos siinä on turvotusta tarhasta hakiessa, laita yöksi 2-teholinimenttiä
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com