Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Harralds eli Harald 
Syntynyt  13.2.2004 Väri   Musta
Rotu  Torinhevonen Säkäkorkeus  173 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo A RE: 80 cm
Isä  Barrakuda   Emä  Hortensija
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Moonika Oksaama, Viro
Hoitaja  Ei hoitajaa    
   

  

Maine

Harald on alkuperäinen Ersolan Ratsastuskoululainen, massiivinen musta torinhevonen, josta jostain syystä etenkin miesratsastajat tuntuvat tykkäävän. Liekö syynä ruunan iso koko vai suoraviivainen luonne...

Luonne

Harald on putkiaivoinen mies. Jos sen kaurat eivät tule joka ilta kellon tarkkaan samaan aikaan, se hermostuu. Jos sen hoitaja ei tule hakemaan joka päivä samaan aikaan tarhasta talliin, se hermostuu. Jos hoitaja yhtäkkiä vaihtuu, se hermostuu. Tapahtui sitten mitä tahansa tavallisesta poikkeavaa, kuten ensilumen sataminen, Haraldilla on hetken aikaa pasmat sekaisin. Ei ihme, että se näyttää aina vähän tyytymättömältä, musta turpa on kireällä rytyllä ja pitkät korvat vähän taaksepäin suuntautuneet. Harald ei järin pidä harjaamisesta. Osaa käyttää isoa kokoaan häikäilemättä hyväkseen kiskaisemalla päänsä korkeuksiin suitsiessa ja riimua pukiessa. Ei tykkää, jos korviin kosketaan.

Tunneilla ruuna on aika totinen suorittaja. Se ottaa työntekon vakavasti, tehtiin sitten alkeiskurssin ensimmäisiä laukannostoja tai helppo A-koulutunnin sulkutaivutuksia, Harald puurtaa aina yhtä totisen näköisenä. Hakeutuu oma-aloitteisesti kuolaimelle ja peräänantoon, ja monien mielestä Harald onkin helppo ratsastaa isosta koostaan huolimatta. Onhan se silti melko raskas kädelle. Harald hermostuu, jos se ei hiffaa ratsastajan apuja tai jos avut ovat pitkään kovin ristiriitaiset.

Esteillä Harald on yllättävän reipas. Se saattaa jopa kuumua hieman, ja silloin pitkät askeleet sekoittavat ponnistuspaikat. Haraldin laukkaa pitää osata koota aika reilulla kädellä, jotta puomit pysyvät kannattimillaan.  

Tunti-Info

  • Harald sopii myös aloittelijoille.
  • Estetunneilla perusmerkkitasolta lähtien.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset alaturpahihnalla ja oliivikuolaimilla
  • koulutunneille pintelit etujalkoihin ja takajalkoihin hivutussuojat
  • estetunneille jännesuojat 

 Värit: turkoosi ja violetti.

Hoitajan muistilappu

  • Tarhasta hakiessa riimunnaru kannattaa heittää kaulan ympäri ennen riimun pukemista... :) 
  • Pue suitset ja riimu koskematta korviin. Pyydä apua, jos et onnistu! 
  • Jalat kannattaa kylmätä huolella estetuntien ja rankempien koulutuntien jälkeen.

 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com