Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Svandel eli Saku
Syntynyt  6.8.2009 Väri   Kulomusta
Rotu  Risteytysponi Säkäkorkeus  136 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 70 cm
Isä  Topac Strom (c) Emä  Panic (rist)
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Suvenranta
Hoitaja  Ilta T.    
   

    

Maine

Saku on varttunut tuntiponi, jonka ura on alkanut Pohjois-Pohjanmaalaisen Suvenrannan omistuksessa. Poni tunnetaan ehkä parhaiten lurpattavasta vasemmasta korvastaan, joka on ollut sellainen ponin syntymästä saakka. 

Luonne

Saku on ihan oma persoonansa, sitä ei oikein voi verrata mihinkään muuhun poniin. Hiukan pöhkö poni saattaa jäädä toljottamaan karsinansa nurkkaa moneksi minuutuksi, kuin näkisi siellä jotakin. Kukapa tämän ponin ajatuksenjuoksusta ottaisi kiinni...! Kiltti Saku kyllä on, se on oikea lapanen. Seuraa hoitajaansa vaikka ilman riimunnarua minne ikinä hoitaja meneekään. Ei varmasti ole eläessään purrut mitään, ainakaan ihmistä. Harjaamiseen tai varustamiseen Sakulla ei ikinä ole mitään mielipidettä, sen kanssa onnistuu suitsimisessakin aina ensikertalaisetkin. Kavioita puhdistaessa ja taluttaessa Saku saattaa nojailla hoitajaansa, jos hoitaja ei määrittele rajojaan. Sakun lempiherkku on suolakurkku.

Saku on nöyrä puurtaja. Se on melko osaava, mutta pitkän uran tehneenä tuntiponina tietää kyllä milloin ratsastaja on tosissaan ja milloin tunnilla pääsee vähän vähemmällä. Alkeistunneilla söpö luppakorva saakin tehdä mitä haluaa, lapset rakastavat hassunnäköistä ponia teki se mitä tahansa.

Koulutunneilla Sakua saa hetken herätellä töihin, ja joskus ruunan huomio herpaantuu niihin näkymättömiin kavereihin, jotka seuraavat ruunaa karsinasta maneesiin. Ei ruuna säpsy, se vaan saattaa seisahtua kesken raviväistön ihmetelläkseen jotakin olematonta kentän aidalla. Vähän hölmö. Avut pitää aina ottaa vähän jopa liioitellen selkeästi, jotta Saku osaa tulkita ne oikein. Ei pidä hermostua, vaikka laukka-avut joutuisi antamaan parikin kertaa.

Saku on luottoponi esteille. Se tykkää hyppäämisestä ja ylittää kuuliaisesti esteen kuin esteenkin, kunhan ratsastaja käyttää apuja selkeästi eikä häiritse ponia liikaa.  

Tunti-Info

  • Saku sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Pituusraja 165 cm

Varustus

  • tummanruskea yleissatula
  • ruskeat suitset suoralla kumikuolaimella
  • koulutunneille ei tarvitse suojia
  • estetunneille jännesuojat eteen 
  • häntäremmi

 Värit: ruskea ja keltainen.

Hoitajan muistilappu

  • Pidä selkeät rajat, jos haluat, että Saku ei nojaa sinuun kavioita putsatessa ja taluttaessa.
  • Joka päivä rasvaa suupieliin.

 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com