Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Seven Up eli Severi
Syntynyt  25.06.2003 Väri   Ruunikko
Rotu  Risteytysponi Säkäkorkeus  142 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 70 cm
Isä  Atmosphere (c) Emä  Light Sprite (nf)  
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Mäkisen Ponitalli, Suomi
Hoitaja  Severillä ei vielä ole hoitajaa!    
   

   

Maine

Tuntiratsastajien keskuudessa Severi jakaa mielipiteet: joko siitä tykätään tai sitä vältellään viimeiseen saakka. Severi on kaikkien kaveri, ja sen kanssa tulee helposti toimeen tilanteessa kuin tilanteessa. Helpompaa ensimmäistä hoitoponia saa jo hakea! 

Luonne

Severi rakastaa hoitamista. Sille on ihan sama, kuka harjaa, kunhan harjataan, kihnutetaan ja hinkataan. Oikein makoisasta paikasta rapsuttaminen saa Severin kihnuttamaan takaisin hoitajan olkapäähän tai hiuksiin. Harvemmin Severin hoitajilla onkaan tiptop-kampauksia... Severi seistä jököttää vaikka vapaana keskellä tallipihaa hoitaessa. Sen kanssa ei juuri tarvitse stressata mitään, yleensä kaikki sujuu ongelmitta. Ottaa kaiken lunkisti, eikä hermostu mistään. Riiputtaa vain päätään ja lepuuttaa toista takajalkaansa, seuraillen tallin tapahtumia aina vähän sen oloisena, että meinaa nokoset ottaa.

Severi on yritteliäs ratsu, joka ei tunnu selästä käsin lainkaan ponimaiselta. Jykevä Severi kantaa tasaisen varmasti niin aikuiset kuin junnutkin leveässä selässään. Ruunalla on matalat, hiekkaa pöllyttävät askeleet, eikä mikään ihme että sillä on vähän laiskan ponin mainetta. 

Laiska Severi ei varsinaisesti ole, se vaan ei hinaa jykevää ruhoaan pyöreäksi ratsastajansa alle itsestään. Severin nimi tuntilistoilla tietää varmaa hikoilua talvipakkasillakin. Yritteliäs ruuna kyllä on, se ei kyseenalaista ratsastajan apuja ja kääntyy juuri sinne minne käsketään ja nostaa laukatkin yllättävän tarkasti. Kun ratsastajalla on supertasainen käsi ja sitäkin aktiivisempi pohje, Severistä kuoriutuu varsin mukava kouluponi, jolta ei yritteliäisyyttä puutu.

Estetunneilla Severi on oikea opetusmestari vähän aremmillekin ratsastajille, sillä ruuna tekee juuri niin kuin pyydetään, eikä taatun varmasti lähde käsistä. Lisäksi Severillä on kivan tasaiset hypyt, joihin on helppo päästä mukaan. Ottaa joskus puomeja alas, jos ratsastaja jättää Severin laukkaamaan omaan hiekkaa pöllyttävään tahtiinsa.

Tunti-Info

  • Severi sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Myös aikuiset voivat ratsastaa Severillä, pituusraja 175 cm.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset kolmipalakuolaimilla
  • koulutunneille jännesuojat etujalkoihin ja hivutussuojat takajalkoihin
  • estetunneille jännesuojat kaikkiin jalkoihin

 Värit: harmaansininen ja tummanvihreä.

Hoitajan muistilappu

  • Raippa mukaan tunnille!
  • Severiä ei ole pakko sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, mutta älä jätä sitä yksin varusteet päällä vapaaksi.
  • Hiero tunnin jälkeen linimenttiä lapoihin.

 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com