Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Szilaj eli Zilja
Syntynyt  1.10.2005 Väri   Rautias
Rotu  Puolalainen puoliverinen Säkäkorkeus  163 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo B RE: 80 cm
Isä  Bel Zel Emä  Sonya 
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Amaya Setroj, Puola
Hoitaja  Ziljalla ei vielä ole hoitajaa!    
   

  

Maine

Zilja on tallin prinsessa, joka on kyllä kaunis kuin karkki, mutta siihenpä ne hyvät sanottavat tammasta meinaavat loppuakin. Ziljalla on ihme kyllä oma uskollinen fanijoukkionsa, joka sietää tamman oikkuja.

Luonne

Mikähän siinä on, että kaikki Puolasta tulleet rautiaat tammat ovat kuin samasta puusta veistettyjä? Zilja on puolalainen henkeen ja vereen: hieman säpsy, mutta ärhäkkä kuin parvi loppukesän ampiaisia. Hoitaja saa todellakin olla tarkkana, tai saa vatsan harjaamisesta muistokseen mojovan mustelman. Suitsiessa hoitajan täytyy olla vikkelä, sillä Zilja lähtee pakittamaan, jos suitsiminen kestää neidin mielestä liian kauan. Yritäpä saada Zilja kävelemään vesilätäkköön! Ei tule onnistumaan. Ziljalla on yksi pelko ylitse muiden: myrskyt. Etenkin maneesin kolina ja nurkissa ulvova tuuli saavat tamman kavahtelemaan. 

Tunneilla Zilja osa vaatia ratsastajalta moitteetonta apujenkäyttöä. Se on tarkka siitä, ettei ohjiin jäädä roikkumaan tai pohkeilla kaiveta kuoppia kylkiin, ja protestoi kovakouraisia ratsastajia heittämällä päätään, tanssahtelemalla ja pukittelemalla. Onneksi Ziljan pukit ovat sen verran pieniä, ettei sieltä alas tule, ellei ole todella heikko tasapaino. Kun ratsastaja saa paketin kasaan ja kätensä pehmeäksi, Zilja palkitsee rennolla peräänannolla. Yleensä näin tapahtuu tosin vasta tunnin loppupuoliskolla... Ratsastuksenopettajat vitsailevatkin, että jos osaa ratsastaa Ziljalla, osaa ratsastaa millä tahansa hevosella!  Zilja on herkkä istunnalle ja pohkeelle, ja sitä pystyy taitavimmat ratsastajat ratsastamaan lähestulkoon pelkällä istunnalla. 

Estetunneilla Ziljan kanssa ehdottomasti haastavinta on se rento ja tasainen käsi. Tamma ei todellakaan keskity hyppäämiseen, jos ratsastajalla on liian kova käsi, silloin homma menee ihan reisille Ziljan pukkaillessa ja reuhtoessa ohjia.  Zilja on kuitenkin varsin taitava ja notkea hyppääjä, kun homma toimii. Ei juuri kyttää tai epäröi.

Tunti-Info

  • Ei aloittelijoille.
  • Tunneilla Helppo C:1-tasolta lähtien.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset alaturparemmillä ja kolmipalakuolaimilla
  • tunneille jännesuojat 

 Värit: tummanharmaa ja vaaleansininen.

Hoitajan muistilappu

  • Sido Zilja karsinassakin lyhyelle narulle, jotta se ei yllä puremaan.
  • Ole riimua ja suitsia pukiessa ripeä! Pyydä apua reippaasti.
  • Hiero tuntien jälkeen takajalkoihin 2-teholinimenttiä.
  • Joskus Ziljan jalat keräävät nestettä päivän aikana, mutta yleensä ne tasoittuvat ratsastustunneilla. 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com