Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Daartgård Jethro eli Jeppe
Syntynyt  29.1.2008 Väri   Hallakko
Rotu  Risteytysponi Säkäkorkeus  132 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 80 cm
Isä  Daartgård Jesman (wm) Emä  Alma (nf x c)
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Darrtgård Stuteri, Tanska
Hoitaja  Jepellä ei vielä ole hoitajaa!    
   

   

Maine

Kuka ei tykkäisi sympaattisesta Jepestä - edes salaa? Etenkin aloittelijoiden estetunneilla Jeppe aiheuttaa ihastuneita huokauksia, mutta kokeneiden koulutunneilla huokausten sävy muuttuu kummasti... Tiesitkö, että Jeppe asui Susikalliolla tallin ensimmäisinä toimintavuosina? Sittemmin poni myytiin eräälle oppilaalle yksityisponiksi, mutta uuden omistajan siirtyessä hevosiin Jeppe myytiin takaisin Susikalliolle. 

Luonne

Jeppeä kärsivällisempää ponia ei olekaan, se on kuin järkevä puoliverinen ponin vaatteissa. Hoidettaessa seisoo nätisti aloillaan, puoliunessa nuokkuen. Jeppe ei ole niitä poneja, jotka hermostuvat pelokkaista aloittelijoista, sille on aivan sama mitä ympärillä tapahtuu. Pienet tirsat on aina paikallaan, jos Jeppeltä kysytään. Joskus ruuna innostuu kaivelemaan hoitajan taskuja hyvinkin liikkuvaisella ylähuulellaan. Myös taluttaessa Jeppe on kohteliasta poikaa, jos se nappaakin ruohotupsun suuhunsa, ei se yritä jäädä laiduntamaan kesken matkan.

Jeppe on rauhallinen pikkuratsu, joka tuntuu pitävän ratsastajastaan sitä parempaa huolta, mitä heikomman tasapainon tällä havaitsee olevan. Jeppe ei ikinä pyri ratsastajasta eroon, ja jos joskus vahingossa joku sen selästä luisuu alas, pysähtyy ruuna kuin huolestuneena ratsastajan vierelle. Jeppe osaa nostaa laukan opettajan kailottaessa "Laukka!" - monesti opettajat vitsailevat Jeppen kuulevan vähän liikaakin, että parempi kuiskia käskyt... 

Kokeneempien ratsastajien kanssa Jeppestä kuoriutuu oikea ponimainen testaaja. Ei Jeppe mitään tuhmaa tee, kuten pukittele tai ryöstä, mutta kokeilee kyllä onko ratsastaja aivan tosissaan. Jos ei ole, Jeppe ei takuulla tee mitään. Jeppe ei viihdy pitkään samoissa tehtävissä, ja kyllästyessään keksii entistä enemmän jekkuja. Hyvänä puolena Jepellä on mukavan tasaiset askeleet, jotka eivät juuri muistuta ponien tyypillistä tikitystä. 

Jeppe omaa laadukkaan hyppytekniikan ja riittävästi rauhallisuutta malttaakseen kuunnella apuja myös esteillä. Ei mikään ihme, että Jepestä käydään kovaäänistä taistelua aina alkeisestetuntien alkaessa.

Tunti-Info

  • Jeppe sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Pituusraja 160 cm

Varustus

  • ruskea yleissatula
  • ruskeat suitset suoralla kumikuolaimella 
  • koulutunneille hivutussuojat
  • estetunneille jännesuojat eteen  

 Värit: viininpunainen ja beige.

Hoitajan muistilappu

  • Muista tunnille aina raippa! :)
  • Ei makupaloja! Jepellä on herkkä vatsa. 
  • Kuivata huolella fleeceloimella, jos karva on märkä tunnin jälkeen. Kesällä saa pestä esim. sienellä hikiset kohdat. 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com