Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Boom da Bae eli Pumba
Syntynyt  1.5.2009 Väri   Punarautias
Rotu  Welsh poni Säkäkorkeus  132 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 90 cm
Isä  Boom Boom Boom Emä  Baritta
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Leo Terhakainen, Suomi
Hoitaja  Pumballa ei vielä ole hoitajaa!    
   

        

Maine

Pumba on oikea ilopilleri, yltiöpositiivinen poni, joka on aina korvat terhakkaasti hörössä. Pumba oli aiemmin estevalmentajamme tyttären ensiponi, joka myytiin Susikalliolle entisen omistajan siirtyessä isompiin poneihin.

Luonne

Pumba on henkisesti 1-vuotiaan tasolle jäänyt höseltäjä, joka ei ole kahta sekuntia paikoillaan. Karsinassakin harjatessa se on syytä sitoa kunnolla kiinni, tai hoitaja jää ympäriinsä hyörivän ja pyörivän ponin jalkoihin. Vähintään Pumba nuolee karsinansa seiniä, kunhan saa tehdä edes jotain. Taluttaessa Pumballa on ärsyttävä tapa rynniä hoitajan ohi tai steppailla tämän ympäri. Jos karsinan oven tai tarhan portin jättää auki, Pumba takuulla livahtaa vapauteen. Mitään pahaa Pumba ei ikinä tarkoita, vaikka joskus hoitajan varpaat jäävät alle tai hoitaja liiskaantuu seinää vasten, Pumba vaan pulppuaa iloa ja intoa, eikä malttaisi odotella tai seisoskella.

Pumba on energinen pikkuratsu, joka ei väsy tippaakaan vaikka se menisi päivän neljännellä ratsastustunnilla. Joskus Pumba on niin täynnä energiaa, että selkään täytyy nousta rivakasti, sillä poni lähtee jo ravaamaan kun ratsastajalla on vasta varpaat puoliksi jalustimessa. Eniten töitä ratsastajalla onkin saada Pumba malttamaan ja odottamaan ratsastajan apuja, helposti se jää kipitys-moodille. Toisaalta Pumba myös kyllästyy nopeasti koulutunneilla, ja ajautuu sivuraiteille. Ratsastajan tarvitsee siis myös pitää Pumba keskittyneenä! Parhaimmillaan Pumba ei koulutunneilla ole, mutta hyvinä hetkinä se tuntuu jopa hieman inspiroituvan, kun työstetään riittävän haastavia asioita. 

Kokeneempien estetunneilla Pumbasta käydään kovaa kilpailua, onhan Pumba kilpaillut aiemmassa kodissaan huikealla menestyksellä. Kaikki tahtovat päästä nauttimaan Pumban osaamisesta ja kokemuksesta! Pumba päihittää esteradalla isommat ponit mennen tullen, onhan se salamannopea ja ketterä kuin mikä. Pumban ratsastaja ei tosin saa pelätä pientä vauhtia, sillä vauhtihan vain kasvaa mitä kovemmin suusta ottaa kiinni. On oma työnsä saada vauhdikas poni pohkeen ja ohjan väliin ja kontrolliin esteiden välillä. Tarvitaan vahvoja ulkoapuja käännöksiin, tai poni lähtee liiraamaan.  

Tunti-Info

  • Pumba ei sovi aloittelijoille.
  • Ei alkeisestetunneilla.
  • Pituusraja 160 cm

Varustus

  • musta estesatula lampaankarvaromaanilla
  • mustat suitset meksikolaisella turpahihnalla ja D-oliivikuolaimella
  • kaikille tunneille jännesuojat kaikkiin jalkoihin
  • estetunneille voi vaihtaa olympiakuolaimet

 Värit: tummanharmaa ja mintunvihreä.

Hoitajan muistilappu

  • Ole tarkkana ovien ja porttien kanssa! Pumba tykkää karkailla.
  • Sido aina hoitaessa kiinni, ei pysy paikoillaan muuten.
  • Taluta pitkällä juoksutusliinalla tai suitsi talutukseen, jos olet vähänkään epävarma.

 

         

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com