Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 Arien Amigo eli Ami
Syntynyt  8.6.2006 Väri   Rautias
Rotu  Arabiristeytys Säkäkorkeus  148 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo A RE: 90 cm
Isä  Shamir ox Emä  Ariel  
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Ratsutila Arien, Suomi
Hoitaja  Amilla ei vielä ole hoitajaa!    
   

     

Maine

Ami on melko epäluuloinen ja arka poni, jonka arabiveri pulppuaa ulos säpsähdyksinä ja pyrähdyksinä. Mikään penaalin terävin kynä tämä ehkä hieman pienimielinen ruuna ei ole, mutta joidenkin mielestä se on silti mahdottoman sympaattinen.

Luonne

Amigo tykkää kaikesta tutusta ja turvallisesta. Kun tuttu hoitaja tulee joka päivä samalla kellonlyömällä hakemaan samasta tarhasta ja vie tuttua reittiä talliin, aloittaa harjaamisen samoilla harjoilla ja etenee rauhassa tietyssä tahdissa, Amilla on kaikki hyvin. Mutta auta armias jos jokin poikkeaa totutusta, Ami pörhistyy ja jännittyy kuin maailmanloppu olisi lähellä. Ami jännittääkin kaikkea uutta uudesta ruokakiposta lähtien, joten sen kanssa tietynlainen ymmärrys ja rauhallisuus tulee tarpeeseen. Ami ei sovi kiireiselle ihmiselle, sillä kaikenlainen hätiköinti ja kiire stressaa ruunan pientä mieltä suuresti. Vielä rutiinien rikkoutumistakin enemmän Ami pelkää muovipusseja. Tallipihan poikki tuulen pyörittämä muovipussi on pahinta mitä Ami tietää. Se saattaa jähmettyä pitkäksikin aikaa tuijottamaan tallipihaa kauhu laajentuneissa silmissään - tai vastaavasti pinkaista paikalta taakseen katsomatta.

Myös tunnilla Amin kanssa aikaa menee pienten vihreiden miehien säikkymiseen, eikä Amia siksi anneta kovin tottumattomille ratsastajille. Amin paniikki vain pahenee, jos sitä yrittää rauhoitella pidätteillä. Jos Ami säikähtää, selässä pitää vain istua tattina, kunnes pyrähdys laantuu - jos suuhun jää kiinni, Amin vauhti vain kiihtyy kierros kierrokselta. Ami on muutenkin hyvin herkkä suustaan, ja jää helposti mukeltamaan ja pureskelemaan kuolainta, jos sitä ratsastaa kädellä. Istuntaa ruuna kuuntelee hyvin, ja toimii melkeinpä parhaiten kun ratsastaja pyrkii vaikuttamaan istunnalla käden sijaan. Pohkeita Amin kanssa saakin käyttää yllättävän paljon, jotta se keskittyy kuuntelemaan apuja.

Esteillä Ami on arka. Se lähestyy esteitä varoen ja arkaillen, ja jos ratsastaja ei rohkaise sitä riittävästi, jää se usein liikaakin pohtimaan hyppäämistä. Monesti ratsastajat ylittävätkin esteet ennen Amia... Kun homma toimii eikä ympäristö aiheuta hepuleita, Ami hyppää itseasiassa aika kivasti.

Tunti-Info

  • Ami ei sovi aloittelijoille.
  • Ami ei ole paras valinta alkeisesteille.
  • Pituusraja 170 cm.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset nivelkuolaimilla
  • koulutunneille ei tarvitse suojia
  • estetunneille jännesuojat 

 Värit: harmaa ja turkoosi.

Hoitajan muistilappu

  • Anna Amille aikaa, vältä sen kanssa kiirettä aina jos mahdollista.
  • Vältä äkkinäisiä liikkeitä, jotka saattavat säikäyttää!
  • Kesäisin turvalle voi laittaa aurinkorasvaa, sillä se palaa herkästi!
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com