Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 RicHard LL eli Riku
Syntynyt  14.12.2006 Väri   Ruunikko
Rotu  Hollantilainen puoliverinen Säkäkorkeus  169 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 100 cm
Isä  Ricardo Emä  Airsong LL
Omistaja  RK Susikallio Tuoja  Tuontikeskus Alegre
Hoitaja  Elve    
   

        

Maine

Riku on neljä vuotta Susikalliolla opetusratsuna toiminut ruuna, joka on sinä aikana ehtinyt kehittää melkoisen maineen laiskana perustuntarina, jolla vain harvat haluavat ratsastaa.

Luonne

Riku on vähän huomaamaton perusruunikko, jota monet eivät karsinarivistöstä muista - ainakaan jos eivät ole saaneet ruunaa tunnille. Hajuton ja mauton perustuntari on kiltti hoitaa, Rikun kanssa ei tarvita kummoisia hevosmiestaitoja. Ainoastaan pesemiseen Rikulla on vahvoja mielipiteitä, ruuna nimittäin inhoaa pesukarsinaan menemistä yli kaiken. Yleensä lopputuloksena onkin, että hoitaja on märempi kuin hevonen. 

Riku on tunneilla se kaula pitkänä ja selkä alhaalla löntystävä ruunikko, joka tuskin kavioitaan hiekasta nostaa. Ruuna on viitsimätön ja vetämätön, suorastaan flegmaattinen ratsu, joka ei kaihda käyttää tilaisuutta lintsaamiseen. Positiivista Rikussa on sen luotettavuus, ruuna ei mene mukaan muiden tuntihevosten joukkohysterioihin eikä säiky juuri mitään. Rikulla pärjää kaikki! 

Rikulla on maataviistävät askeleet, jotka eivät pomputa edes ensimmäistä kertaa harjoitusravia harjoitellessa. Riku on hyvin vaikeaa ratsastaa rehelliseen peräänantoon, sillä vuodet ratsastuskouluhevosena ovat opettaneet ruunalle paitsi laiskottelun jalon taidon, myös heiluttelemaan päätään siinä vaiheessa, kun ratsastaja yrittää koota ohjilla. Haastetta koulutunneille siis riittämiin!

Estetunneilla sitä vastoin Riku on yllättävän haluttu. Luottohyppääjän helppo laukka ja rauhallisuus vetoavat etenkin kokemattomampiin hyppääjiin, mutta myös tottuneemmat hyppääjät nauttivat Rikulla hyppäämisen yksinkertaisuudesta. Riku lisäksi korjaa ratsastajan virheitä ja antaa aina kaikkensa. Reipas ja yritteliäs hyppääjä!

Tunti-Info

  • Riku sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii hyvin myös alkeisesteille.

Varustus

  • ruskea estesatula
  • ruskeat suitset alaturpahihnalla ja nivelkuolaimilla
  • koulutunneille pintelit etujalkoihin ja hivutussuojat takajalkoihin
  • estetunneille jännesuojat  

 Värit: tummanvihreä ja tummansininen.

Hoitajan muistilappu

  • Muista raippa tunnille! 
  • Kylmää jalat tuntien jälkeen.
  • Fleeceloimi päälle tuntien jälkeen talvisin, jos hikinen

    

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com