Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

E.N. Lydija eli Lydde
Syntynyt  16.2.2004 Väri   Ruunikko
Rotu  Latvialainen puoliverinen Säkäkorkeus  168 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo A RE: 90 cm
Isä  Levian  Emä  Santa Fe 
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  E.N. Stables, Latvia
Hoitaja  Lyylillä ei vielä ole hoitajaa!    
   

                

Maine

Lydde on alkuperäinen ersolalainen, paikkansa ratsastuskoulun riveissä jo vuosia sitten vakiinnuttanut tamma. Monipuolinen tuntsari, joskaan ei välttämättä se kaikkien suosikki... Lyddellä on vahva oma tahto ja käsitys omasta arvostaan. Ja sehän on tietenkin mittaamaton, jos Lyddeltä kysytään. Se ei voi sietää muita hevosia omalla reviirillän, vaan uhittelee luimimalla ja etujalalla huitomalla. Parempi pysyä pois alta...

Luonne

Lydde ei mikään ihan pienten tyttöjen hoitoponi ole, se on aika iso ja voimakas. Ja sillä riittää mielipiteitä! Jos Lydde haluaa poiketa reitiltä tarhasta talliin napatakseen suuhunsa voikukan tai pari, sehän muuten menee ja vetää hoitajat perässään pusikkoon. Tarkemmin kun ajattelee, on Lydde melko ponimainen yksilö luonteensa puolesta! Harjaamisesta tamma ei pidä, se nyrpistelee ja takoo jalallaan, jos hoitaja harjaa liian kauan tai väärästä kohdasta. Lydden suitsiminen on myös aina oma ohjelmanumeronsa, joka useammin kuin kerran on päättynyt hoitajan kannalta nolosti. Iso tamma käyttää kokoaan häikäilemättömästi hyväkseen, mitä pienempi hoitaja on, sitä korkeamalle tamma tuntuu päänsä kiskaisevan. Isosta koostaan huolimatta Lyddellä on yksi kammon kohde: koirat. Koiria nähdessään tamma tekee nopean U-käännöksen, eikä jää ottamaan selvää, onko juuri se naapurin chihu hevosensyöjäkoira vai ei.

Tunneillakin Lydde luimistelee aina jos toinen ratsukko tulee liian lähelle. Jos luimiminen ei mene perille, tamma osoittaa kipakan potkaisun kaverin suuntaan. Lydde on melkoinen kulttuurishokki, etenkin jos on tottunut menemään aina poneilla, joilla on pienet tikittävät askeleet ja apujen ymmärrys luokkaa jalasta  eteen ja ohjista seis. Lydde on pitkälle koulutettu ratsu, ja monilla menee hetki jos toinenkin tottua tamman tapaan reagoida apuihin. Lydde kuuntelee ensin painoapuja ja vasta sitten pohkeita tai ohjia - esimerkiksi siirtymiset tamma ottaa aina istunnan kautta. Monet ihmettelevät, kun laukka ei nouse vaikka venyisi millaiseen spritziin tamman selässä ja paukuttaisi pohkeilla minkä jaloistaan irti saa. Eikä se laukka muuten lopu ohjista kiskomallakaan...  Lydde on äärettömän kiva ratsu, kun sen isoihin askeliin ja herkkyyteen ensin tottuu. Ja kun vatsalihakset ovat lakanneet särkemästä.

Lydde on innokas hyppääjä. Se ylittää pienetkin esteet reilulla ilmavaralla kokoonsa nähden ihmeen pyöreästi, joten ei mikään ihme että ratsastajilla kestää hetki ennen kuin oppivat mukautumaan tamman hyppyihin. Toisinaan Lydde testaa johtajuutta kieltelemällä, jos ei huvita hypätä juuri sinä päivänä. Varsinkin erikoisesteillä Lydde harrastaa pientä kokeilemista, mutta hyppää kyllä kun ratsastaja patistaa riittävän vahvalla pohkeella. Ongelmia tulee, jos ratsastaja ei hallitse istuntaansa, silloin Lydde ei nosta laukkaa alkuunkaan eikä liioin suostu lopettamaan Vermon radan kiitoraviaan.  

     
 

Tunti-Info

  • Tunneilla helppo C-tasolta lähtien.

Varustus

  • ruskea yleissatula, jossa lampaankarvaromaani
  • ruskeat suitset nivelkuolaimilla
  • tunneille jännesuojat eteen 

 Värit: harmaanvihreä ja ruskea.

Hoitajan muistilappu

  • Lydde kannattaa suitsia joko riimun päälle tai kokoamalla suitset tamman päähän 
  • Kesällä ötökät saavat Lydden hermostumaan, laita aina tarhaan/laitumelle kärpäshuppu ja suhauta kunnon kerros ötökkäsprayta. Myös tunneille kannattaa laittaa ötökkäsprayta! 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com