Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Ruutukunkku eli Kunkku
Syntynyt  24.7.2005 Väri   Rautias
Rotu  Suomenhevonen Säkäkorkeus  164 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo A RE: 80 cm
Isä  Kukkulankuningas  Emä  Meno-Miisa
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Laihoisten Ratsutalli, Suomi
Hoitaja  Kunkulla ei vielä ole hoitajaa!    
   

        

Maine

Kunkku saapui Ersolan Ratsastuskoululle ollessaan vasta 5-vuotias. Oppilaat ovat kilpailleet sillä hienolla menestyksellä! Ruunalla on hieman jukuripään mainetta, ja etenkin estetunneilla kierrokset kiihtyvät tallin punaisella ferrarilla niin että heikompia hirvittää.

Luonne

Kunkku on suomenjuntti. Lyhyesti ja suoraan: hoitajalla on aina kädet täynnä töitä Kunkun kanssa. Ruuna saattaa kesken matkan tarhalta tallille jäkittää keskelle tallipihaa, eikä siinä riimunnarusta kiskominen auta. Kunkulla on aika huonot käytöstävät, se läimii hännällään ja satulavyötä kiristäessä pullistaa. Ilmoittaa äänneekkästi, koska hänen mielestään on harjattu riittävästi alkamalla kuopimaan ja pörisemään omiaan. Suurin ongelma Kunkun kanssa on kuitenkin jyrääminen. Se saattaa raollaan olevasta karsinanovesta päättää lähteä, eikä se katsele kuka on tiellä. Myös karsinassa ruuna joskus vahingossa liiskailee hoitajiaan seiniä vasten. Kunkku kuitenkin rakastaa pesemistä, sen mielestä on hirveän hauskaa leikkiä vesisuihkun kanssa. Kunkku ei juuri herkuista perusta, ainoastaan laku saa ruunan kiemurtelemaan pöksyissään. 

Tunneilla Kunkun kanssa onneksi pärjää suurin osa oppilaista. Onhan se toki juntti, eikä aina mene kulmiin tai suostu kääntymään halkaisijalle juuri sen tietyn kirjaimen kohdalla, mutta mitenkään mahdoton se ei ole. Kunkku on reipas ja isoliikkeinen, pidätteet saa välillä ottaa vähän isomminkin ennen kuin mitään tapahtuu. Toisaalta pohkeelle Kunkku on melko hitaanpuoleinen, muutaman raipannäpäytyksen jälkeen liikkuu paremmin takaosallaan. Etenkin kesäisin Kunkulla on ärsyttävä tapa viskoa päätään levottomana, tekee sitä joskus talvisinkin. 

Ravi on ehdottomasti Kunkun näyttävin ja laadukkain askellaji. Käynnissä ruuna helposti vaihtaa laiskottelumoodille ja kieltäytyy tekemästä töitä, ja laukka ruunalla on paikoin turhan pitkäaskelinen ja työläs. Kokeneempien koulutunneilla Kunkusta usein kuorituu showmiehen poikanen, se rakastaa esiintyä ja esitellä kehuttua raviaan pörhistellen kuin mikäkin ori. 

Estetunneilla Kunkku saattaa hieman kuumua, etenkin jos ratsastaja jää liikaa varmistelemaan pidätteillä ja kokoamisilla. Kun Kunkun antaa mennä ja sitä ratsastaa rauhallisemmin, sen saa kyllä hyvin kontrolliin. Pikkuesteet Kunkku ylittää aloittelijoidenkin kanssa näppärästi, mutta estekorkeuden noustessa ruuna kaipaa enemmän tukea ratsastajaltaan. Saattaa hieman kytätä erikoisesteitä, ja kerää äkkiä ylimääräisiä kierroksia. Ei kuitenkaan pukita, vauhti vaan kasvaa kasvamistaan! 

        

 

Tunti-Info

 • Kunkku sopii myös aloittelijoille.
 • Myös alkeisestetunneilla.

Varustus

 • ruskea yleissatula
 • ruskeat suitset alaturpahihnalla ja kolmipalakuolaimilla
 • koulutunneille jännesuojat vain eteen
 • estetunneille jännesuojat joka jalkaan ja suitset joissa olympia-kuolain 
 • muista raippa :) 

 Värit: sininen ja beige.

Hoitajan muistilappu

 • Kunkku on ehdottomasti sidottava hoitamisen ajaksi.
 • Kannattaa hoitaa pesukarsinassa tai käytävällä, omassa karsinassaan ei osaa varoa liiskaamasta hoitajaa seiniä vasten. 
 • Ole tarkkana ovien ja solmujen kanssa!
 • Pään levottomat liikkeet pysyvät kesäisin kurissa, kun Kunkun turpahihnaan kiinnitetään aurinkosuojus.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com