Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Versådes Venice eli Venus
Syntynyt  14.3.2005 Väri   Punaruunikko
Rotu  Ruotsalainen puoliverinen Säkäkorkeus  163 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo A RE: 80 cm
Isä  Velegrio Emä  Ametyst x 
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Versådes Ridklubb, Ruotsi 
Hoitaja  Venuksella ei vielä ole hoitajaa!    
   

    

Maine

Venus on nätti sirorakenteinen tamma, joka ratsastajien harmiksi välillä sulkeutuu arkaan kuoreensa, eikä esimerkiksi suostu menemään kentän kulmaan, jossa juuri hetki sitten oltiin... Venus on alkuperäinen Ersolan Ratsastuskoulun opetusratsu.

Luonne

Venus on ujo ja arka tamma, joka näkee välillä vihreitä miehiä omankin karsinansa nurkassa. Pärskähtelee milloin millekin, eikä uskalla tehdä aloitetta uuteen hoitajaan tutustumisessa. Venukselle pitääkin antaa hieman aikaa ja edetä maltilla tamman ehdoilla. Venus ahdistuu äkkiä muuttuvissa oloissa ja purkaa ahdistuksensa puremalla puuta. Venuksen karsina näyttää nyt jo majavan järsimältä...

Alkeistunneilla Venus ei ole aivan parhaimmillaan, koska se jännittyy kovasti jos ratsastaja pelkää. Sen lisäksi, että Venuksella on tapana nähdä vihreitä miehiä silloin tällöin, saattaa tamma mukamas pelätä ratsastuskentän nurkkia ja kieltäytyä menemästä kulmiin. Kumma juttu, että varmojen ratsastajien kanssa tamma menee minne vaan... Venus on kapeanmallinen puikelo, jonka korkeisiin ja liiteleviin askeliin saattaa alkuun olla hankala tottua. Vatsalihakset joutuvat koetukselle, sillä Venuksen korkeat askeleet saavat takapuolen sinkoamaan satulasta! 

Venuksella on ärsyttävä tapa pureskella kuolainta. Mitä kovempi tai heiluvampi käsi, sitä enemmän Venus kuolaintaan pureksii. Tasaisella kädellä tapa pysyy kurissa, mutta aivan parastaan tamma näyttää vain harvoille ratsastajille, jotka onnistuvat ratsastamaan sen ensin läpikotaisin rennoksi.

Estetunneilla Venuksesta kuoriutuu virkeämpi puoli, se saattaa edetä reippaastikin, jos ratsastaja ei saa puolipidätteitä läpi. Saattaa esteilläkin vilkuilla nurkkia ja ufoja, mutta topakalla ratsastajalla hyppää kyllä sujuvasti.  Ei siedä ohjiin tukeutumista eikä pelkällä ohjalla ratsastamista, joten on siinä mielessä monille esteratsastajille hyvä opettaja.

Tunti-Info

  • Tunneilla perusmerkkikurssilta lähtien.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset alaturpahihnalla ja nivelkuolaimilla
  • koulutunneille pintelit etujalkoihin
  • estetunneille jännesuojat etujalkoihin

 Värit: armeijanvihreä ja harmaansininen.

Hoitajan muistilappu

  • Laita yöksi karsinaan puunpurijan kaulapanta
  • Ei välttämättä anna uusille hoitajille heti kiinni tarhasta - kannattaa laittaa riimunnaru kaulan ympärille ennen riimun pukemista!
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com