Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 Bacardi eli Kössi
Syntynyt  4.12.2001 Väri   Ruunikko
Rotu  Risteytysponi Säkäkorkeus  148 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 80 cm
Isä  Bazinga (nf) Emä  Wein Maredd (wD)
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Leena Kivikko, Suomi 
Hoitaja  Kössillä ei vielä ole hoitajaa!    
   

        

Maine

Kössi on oikea taivaanrannamaalari, poni, joka jää pohtimaan maailman menoa kesken alkeiskurssin ensimmäisten laukannostojen, ja pysähtyy keskelle tallipihaa ihastelemaan auringonpaistetta. Kössi ehkä kaipaa vähän ymmärrystä ja huumorintajua, mutta harvalta sitä löytyy...

Luonne

Kössi ei ole mikään järin pidetty poni. Se on aika tavanomainen ratsastuskouluponi, ja vieläpä tavattoman hidas. Hoidettaessa Kössi on oikea herrasmies, väistää kun pyydetään ja nostaa kaviot kun pyydetään. Ei kerrassaan mitään moitittavaa. Mitä nyt tavallisimpienkin askareiden suorittaminen saattaa Kössillä kestää... ja kestää... ja kestää. Kössi ei todellakaan ole hätäisen ihmisen hevonen.

Kössi on takuulla rauhallinen. Vaikka maneesin katolta putoaisi lunta kinoksittain tai kentän ohi suhahtaisi maailmanmestaruusvauhtia maantiepyöräilijöiden lauma, Kössi se vaan mennä puksuttaisi isot korvat puolelta toiselle heiluen. Tomera ratsastaja pitää Kössin liikkeessä, mutta tilaisuuden tullen ruuna kyllä jää taivastelemaan. 

Pohjimmiltaan Kössi on aika taitava poni, mutta useimmiten sen suoritukset jäävät sinne 40 % siitä tehokkuudesta, mitä Kössillä olisi antaa riittävän sinnikkäälle ratsastajalle. Kössiähän voi kiskoa suusta ja paukuttaa pohkeilla vaikka maailman tappiin, ruuna tuskin edes huomaa moista, mutta sitä pitää osata ratsastaa juuri oikealla tavalla, jotta se antaisi parastaan. Monien mielestä Kössi on liian hidas ja liian raskas ratsastaa, se kun ei tee mitään ilman ratsastajan hikoilua.

Kössi on niitä kaikki käy-poneja, jotka tuskin huomaavat olevansa vieraan tallin kisakentällä tai hyppäävänsä poninsyöjäesteitä. Kössi onkin supervarma esteillä. Tanner vaan jytisee, kun Kössi hyppää!  Kössillä on yllättävän iso ja eteenvievä laukka. Monet yllättyvätkin, miten hyvin Kössi hyppää - jokainen varmaan odottaa, että se hyppää aivan puomia hipoen, mutta todellisuudessa se ponnistaa varsin lennokkaasti yli oudoimpien esteiden.

Tunti-Info

  • Kössi sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Pituusraja 170 cm.

Varustus

  • musta estepainotteinen yleissatula
  • mustat suitset kolmipalakuolaimilla
  • koulutunneille ei tarvitse suojia
  • estetunneille jännesuojat eteen 

 Värit: ruskea ja tummansininen.

Hoitajan muistilappu

  • Muista raippa tunnille! :) 
  • Varaa Kössin kanssa aina riittävästi aikaa.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com