Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 C Primo eli Primis
Syntynyt  11.9.2004 Väri   Kimo
Rotu  Ruotsalainen ratsuponi Säkäkorkeus  137 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo A RE: 80 cm
Isä  Minion (c) Emä  Prime Vanilla (srp)
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Carlsstrands Ridklubb
Hoitaja  Primiksellä ei vielä ole hoitajaa!    
   

                  

Maine

Primiksestä joko tykkää tai ei tykkää. Tammalla on vähän hankalan ponin maine, kiitos säikähtäneiden alkeiskurssilaisten, mutta oikeastaan se on hyvinkin näpsäkkä poni molempiin lajeihin.

Luonne

Primis osaa tammamaisuuden lisäksi olla hyvinkin poni isolla P:llä. Se ei takuulla jätä tilaisuutta jäynäyttää hoitajaansa käyttämättä! Primis koettelee rajojaan myös tuttujen ihmisten kanssa, joten sen hoitaja voi suosiolla jättää haaveet niistä onnellisista päivistä, kun tarpeeksi kauan hoidettuaan poni tottelee vain hoitajaansa. Haha! Primis nauraa moisille haaveille räkäisesti. Primiksellä on erikoistaito sotkea itsensä tarhassa, vaikka hoitaja vuoraisi sen loimiin. Hohtavan valkoiseksi ponia ei saisi enää millään... Eikä hoitajan työtä yhtään auta se, että Primis pyörii väkkyränä karsinassaan ja yrittää näykkiä harjaa hoitajan kädessä, jos se erehtyy livahtamaan vatsan alusen puolelle. Primiksellä on yksi herkku ylitse muiden, jolla sen saa lahjottua ja unohtamaan känkkäränkkäilyn: banaani. 

Primis huiskii tammamaisesti hännällään aina kun ratsastaja käyttää pohjetta. Primiksellä on muitakin omintakeisia maneereja, kuten ratsastajan jallittaminen kyllästyessään työskentelyyn. Aloittelijoiden kanssa Primiksellä ei sen sijaan ole mitään ongelmaa, tamma tykkää kun saa itse määrätä suurimman osan vauhdista muotoon.

Koulutunneilla Primis joko loistaa tai on tunnin heikoin lenkki: kaikki riippuu ratsastajasta. Jos ratsastaja skarppaa ja oikeasti ratsastaa jokaisen askeleen, kimo näyttää upealta liikkuessaan pehmeässä muodossa. Jos taas ratsastajalla on huono päivä tai heikot vatsalihakset, Primis keksii lähinnä omaa kivaa pään heiluttelusta tehtävien ennakoimiseen, eikä hommasta meinaa tulla mitään. 

Primis on varsin touhukas esteponi, joka vipeltää korvat hörössä esteeltä toiselle. Primiksellä on napakka hyppy, eikä se kyttää oudoimpiakaan esteitä. Mutta jos ratsastaja vain matkustelee selässä, Primis saattaa ponimaisuuttaan stopata esteelle ihan vaan testatakseen, herääkö ratsastaja ollenkaan. Myös estetunneilla Primis kyllästyy äkkiä, ja silloin alkaa jallitus ja testailu. Primis saattaa vaikka jäädä laukkaamaan paikalleen kuin lällättäen: "En haluu, etkä sä voi mua pakottaa!"

Tunti-Info

  • Primis sopii myös aloittelijoille.
  • Ei alkeisestetunneilla.
  • Pituusraja 170 cm

Varustus

  • ruskea yleissatula
  • mustat suitset nivelkuolaimilla
  • jännesuojat 

 Värit: sininen ja kastanjanruskea.

Hoitajan muistilappu

  • Kimon karvassa keltaisia laikkuja? Kokeile korvata kimoshampoo ketsupilla ja saatat yllättyä!
  • Kiristä Primiksen vyö aina yksi solki kerrallaan puolia vuorotellen, niin vältyt hampailta.
  • Kylmää jalat tuntien jälkeen.
  • Saattaa kerätä nestettä takajalkoihin päivän aikana, mutta laskee yleensä ratsastustunneilla.

 

       

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com