Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 Palou 
Syntynyt  24.3.2006 Väri   Kärpäskimo
Rotu  Tilasto Säkäkorkeus  152 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Vaativa B RE: 70 cm
Isä  Monark (tori) Emä   Zu Zu (lpz x ox )
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja   Emma Raadsel, Viro
Hoitaja  Paloulla ei vielä ole hoitajaa!    
   

        

Maine

Palou on monta ratsastuskoulua kiertänyt kokenut ruuna, joka on vuosien mittaan kehittänyt kovan kuoren ja kivikovat kyljet. Lähinnä kirahvia muistuttava kimo on monen kokeneemman ratsastajan kauhistus. Harva edes tietää mihin Palou oikeasti kykenee - onhan se Virossa startannut vaativa B-luokkia. Ei ole koiraa karvoihin katsominen.

Luonne

Palou menetti oikean silmänsä vuosia sitten tarhassa saadun haavan jälkitauteihin, mutta se ei ruunan menoa tunnu haittaavan. Ruuna on sävyisä ja luottavainen tyyppi, sellainen kaikki käy-ruuna, jolla harvoin on huonoja päiviä. Kärpäskimo vaikuttaa joidenkin mielestä jopa vähän laiskanpulskealta, kun se hoitaessa lepuuttaa päätään ja toista takastaan. Palou hätkähtää oikeastaan vain, jos sen puuttuvan silmän puolella tapahtuu jotain äkkinäistä, koska se ei näe kunnolla. Joskus ruuna saattaa kieltäytyä tulemasta taluttajan perässä oikealle, tai hypätä oikealle kääntymisen jälkeen estettä, mutta muutoin Palou pärjäilee vallan mainiosti. 

Tunneilla Palou jakaa ihmisten mielipiteitä: toiset tykkäävät rauhallisen ruunan leveästä selästä ja tasaisista, matalista askeleista, kun taas toiset tuskastuvat kärpäskimon tahmaiseen etenemiseen jo alkuravien aikana. Eihän sen kaviot nouse hiekasta laisinkaan! Ihan pienistä avuista ruuna ei välitä ollenkaan, se vaan jatkaa kaula pitkänä hölköttelyä muiden perässä. Tuulisina päivinä Palou tuntuu hätkähtävän herkemmin oikealla puolellaan tapahtuvia äkkinäisiä liikkeitä, eikä välttämättä oikeassa kierroksessa suostu menemään jännittävään nurkkaan, mutta korvahuppu ja määrätietoinen ratsastus auttavat tässä asiassa.

Koulutunneilla on melko harvinaista nähdä Palouta muutoin kuin raskaana kädelle makaamassa. On melkoinen saavutus, jos kivikylkisen ja kirahvinkaulaisen pallon eli Paloun saa ratsastettua siistiin peräänantoon. Se on toki mahdollista, mutta parhaillakin ratsastajilla Palou hakeutuu peräänantoon yleensä vasta aivan tunnin loppupuolella. Siinä mielessä Palou tarjoaakin haastetta myös kokeneille kouluratsastajille, ettei se todellakaan tee mitään oma-aloitteisesti. Vaikka ruuna onkin kisannut vaativaa B:tä, ratsastajat joutuvat hikoilemaan perusmuodonkin eteen sen kanssa. Mikä on kyllä ihan hyvä välillä joutua vähän töihinkin... ;) 

Estetunneilla Paloun matala-askelinen laukka ja rauhallinen elämänasenne miellyttävät monia arkoja ratsastajia. Toisinaan ruuna kuitenkin kaipaa pientä patistusta, helposti se jää kyttäämään jos este on käännöksestä oikealla. Toisaalta ruunalle ei ole merkitystä, onko este vesimaton päällä vai tavallinen ristikko, se hyppää kun ratsastaja ohjaa esteelle tarpeeksi päättäväisesti.

Tunti-Info

  • Palou sopii myös aloittelijoille.
  • Ei alkeisesteille.

Varustus

  • musta koulusatula
  • mustat suitset alaturpahihnalla ja nivelkuolaimilla
  • tunnille jännesuojat joka jalkaan
  • estetunneille martingaalit

 Värit: tummansininen ja vaaleanpunainen.

Hoitajan muistilappu

  • Vältä äkkinäisiä liikkeitä ruunan oikealla puolella.
  • Korvahuppu tuulisella kelillä kentällä ratsastaessa!
  • Kylmää etujalat estetunnin jälkeen.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com