Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 Mischief eli Myrkky
Syntynyt  Arviotu 2006 Väri   Rautias
Rotu  Tuntematon Säkäkorkeus  146 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo A RE: 90 cm
Isä  - Emä  -
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Ei tiedossa, tuotu Ruotsista
Hoitaja  Nea    
   

    

Maine

Myrkky on hauskan positiivinen tamma (nimestään huolimatta), mutta kyllä siitäkin ponimaisia piirteitä löytyy.

Luonne

Myrkyn hoitaja ei välty märiltä pusuilta. Tamman mielipuuhaa on hinkata silmäkulmaansa hoitajaa vasten ja nuolla hoitajan kädet ja naama perusteellisesti läpi. Juuri mitään tammamaista Myrkyssä ei ole, sen heikko spottikin löytyy aivan satulavyön vierestä mahan alta - siitä kun rapsuttaa, Myrkyn ylähuuli kääntyy tötterölle. Uteliaisuudelleen Myrkky ei mahda mitään, jos käytävällä tapahtuu jotakin mielenkiintoista, Myrkyn on päästävä aitiopaikalle katsomaan. 

Tukkajumala Myrkky herättää ihastusta alkeistunneillakin. Sen pyöreässä selässä on mukava istuskella ja Myrkyn askeleet ovat pehmeämmät ja joustavammat kuin useimmilla muilla ratsastuskoulun poneilla. 

Monet ihmettelevät, onko Myrkyssä kerrassaan mitään tammamaisuutta. Vastaus on kyllä, ja sen huomaavat kaikki, jotka pyytävät Myrkyltä vähänkin enemmän kuin hölköttelyä kaviouraa pitkin. Jos pohje tai raippa käy liian takana, kyllä Myrkky liimaa korvat niskaa pitkin ja huiskii häntäänsä, ja jos viesti ei mene perille, nostaa takapäätään hullunkurisiin minipukkeihin. Myrkyn liikkeissä on ihanaa pyöreyttä ja lähes rajaton potentiaali poniksi, silloin kun se käyttää itseään oikein. Suustaan Myrkky ei ole turhan herkkä, eikä se ilmaiseksi kulje kaula kauniilla kaarella.

Estetunneilla Myrkky on näppärä ja sopivan reipas. Se nauttii hyppäämisestä, eikä kyttäile tai keksi mitään ylimääräistä. Varsin mutkaton tapaus poniksi, siis. Kuitenkin, jos pohkeita käyttää Myrkyn makuun huonossa kohdassa tai kaivaa kantapäillä, lähtee takapää esteiden välissä äkkiä turhan korkealle. 

Tunti-Info

  • Myrkky sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Pituusraja 170 cm.
  • Myrkyllä saa opettajan luvalla käyttää Helppo B:2-tunneilta eteenpäin tylppiä, pyöreitä minikannuksia.

Varustus

  • tummanruskea yleissatula
  • tummanruskeat suitset D-oliivikuolaimilla
  • kaikille tunneille jännesuojat eteen ja taakse

 Värit: petroolinsininen ja beige.

Hoitajan muistilappu

  • Jos et halua, että Myrkky hinkkaa päätään sinua vasten, kiellä kerran ja pidä sitten selkeät rajat. 
  • Keväällä ja syksyllä vuohiskarvat kannattaa leikata lyhyiksi, sillä Myrkky saa helposti rivin, jos jalat jäävät märiksi suojien alle.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com