Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Pakards eli Panu
Syntynyt  23.10.2006 Väri   Kirjava
Rotu  Hollantilainen puoliverinen Säkäkorkeus  158 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 95 cm
Isä  Dundurs  Emä  Puzzel
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Emma Raadsel, Viro
Hoitaja  Ronja    
   

     

Maine

Paloun kanssa samalta tallilta Susikalliolle hankittu Pakards on sukkela esteratsu, joka tarjoaa sopivaa haastetta kaikentasoisille ratsastajille. Panu ja Palou ovat kuin paita ja peppu. Iso ikävä iskee, jos kaveri katoaa näköpiiristä! 

Luonne

Panu on älykäs ja utelias ruuna, joka tutkii kaikkea ja kaikkia suipot korvat hörössä. Huomionkipeä ruuna rakastaa harjaamista ja rapsuttelua, ja kerjää jatkoaikaa tuuppaamalla päällään hoitajaansa. Seurallinen Panu haluaa osallistua kaikkeen, mitä hoitaja tekee tunkemalla turpaansa harjapakkiin, hoitajan taskuihin ja syliin. Etenkin kun suitsia riisuu, Panu haluaa hinkata päätään hoitajaa vasten. Panu ei tykkää jäädä yksin talliin ilman hevoskavereita, etenkin jos Palou lähtee ja Panu jää yksin talliin, alkaa levoton pyöriminen ja hirnunta.

Pakards on reipas ratsu, ja pienestä koostaan huolimatta sen kanssa saa jatkuvasti olla ohittamassa muita hevosia. Panun askeleet ovat ihanan helpot istua! Miinuspuolena ruuna alkaa äkkiä ennakoida tehtävissä muutaman kierroksen jälkeen, eikä ottaisi ratsastajan apuja ollenkaan vastaan. Aloittelijoilla on joskus vaikeuksia saada ruuna kunnolla kulmiin. Panu on yllättävän vaikea ratsastaa peräänantoon, ja se vaatii ratsastajalta hyvin tasaista tuntumaa ja istuntaa. Panua ei voi hetkeäkään rastastaa pohkeet irti tai tuntuma löysänä!  

Estetunneilla Panun kanssa haastavinta on teiden ratsastaminen, sillä myös esteillä ruuna valitsisi kernaasti omat reittinsä. Ruunalla on kuitenkin mielenkiintoinen, notkean kissamainen hyppytyyli, josta monet ratsastajat tykkäävät siihen totuttuaan.  

Tunti-Info

  • Panu sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.

Varustus

  • ruskea estesatula, jossa lampaankarvaromaani
  • ruskeat suitset alaturpahihnalla ja nivelkuolaimilla
  • tunnille jännesuojat joka jalkaan
  • estetunneille rintaremmi

 Värit: ruskea ja keltainen.

Hoitajan muistilappu

  • Panua ei saa jättää viimeisenä yksin tarhaan/talliin. 
  • Kylmää etujalat estetunnin jälkeen.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com