Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Florella eli Kukka
Syntynyt  12.03.2006 Väri   Ruunikko
Rotu  Baltian hannover Säkäkorkeus  160 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo A RE: 70 cm
Isä  Brocello Emä  Fleuretta
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Üleküngas Tall, Viro 
Hoitaja  Emilia    
   

        

Maine

Monien aloittelijoiden ensimmäinen ratsu on pienenoloinen, söppänä Kukka, jota rauhallisempaa hevosta ei olekaan. 

Luonne

Kukalla ei koskaan ole kiire minnekään. Tamma tykkää katsella karsinansa oven yli käytävän tapahtumia hoitajan hääräillessä karsinassa, ja tarhalta taluttaessakin tamma katselee maisemia. Kukka on aina vähän omissa maailmoissaan, hidas ja harras taivaanrannanmaalari. Usein Kukan hoitajille meneekin hermo nimenomaan tamman hitauteen, koska kaikkeen saa varata aina ylimääräistä aikaa kavioiden nostamisesta maneesiin taluttamiseen. 

Saa olla jo melkoinen sirkustaitelija, että tämän tamman selästä onnistuu luiskahtamaan alas. Kukka on hidas kuin mikä, sen kanssa yksi kierros maneesin ympäri saattaa tuntua siltä kuin aika pysähtyisi. Muut ratsukot ohittelevat tasaiseen tahtiin, ja Kukka on vasta puolessa välissä kierrosta. On Kukka melko hidas myös pohkeelle, sen kanssa ei kannata olettaa että laukat nousevat hipaisusta tai pohkeenväistö onnistuu tuosta vaan. Kokeneet joutuvatkin tamman kanssa hikoilemaan, eikä vatsalihasten säryltä välty kukaan...  Kun ratsastaja nipistää vatsalihakset käyttöön ja ratsastaa Kukan päättäväisesti pohkeen eteen, on tamma varsin näppärä suorittaja, joskaan ei missään vaiheessa automaatti.

Aikaluokkien rusettihai Kukka ei ole... Sen sijaan alkeisestekurssilaisten lemppari Kukka kyllä on, sillä sen kanssa pienten esteiden ylittäminen tuntuu turvalliselta ja varmalta. Isommilla esteillä ratsastajat huomaavat, että Kukan hypyt ovat melko ponnettomia ja se pudottaakin sitä useammin, mitä ylemmäs estekorkeus nousee. 

Tunti-Info

  • Kukka sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii erinomaisesti alkeisesteille.

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset alaturpahihnalla ja nivelkuolaimilla
  • koulutunneille hivutussuojat
  • estetunneille jännesuojat 

 Värit: sinilila ja harmaa.

Hoitajan muistilappu

  • Tallireissuun suosittelemme varaamaan enemmän kuin vartin... ;) 
  • Hiero tuntien jälkeen linimenttiä ristiselkään
  • Kukalla voi pitää ennen valmennusta tai kisoja ristiselän päällä Back On Track-selänlämmitintä
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com