Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Sequence X eli Queen
Syntynyt  4.11.2007 Väri   Mustanvoikko
Rotu  Tilasto Säkäkorkeus  154 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo B RE: 70 cm
Isä  Selvador (ransk. lv) Emä  Bestyja (at)  
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Staal Keivar, Viro
Hoitaja  Queenilla ei vielä ole hoitajaa!    
   

         

Maine

Queen on nimensä arvoinen neitokainen, jolle kelpaa vain tip top paras. Tammassa virtaa niin ranskalaisveren temperamentti kuin ahaltekeille tyypillinen äkkipikaisuus. Queen ei totta totisesti ole aloittelijoiden ykkönen!

Luonne

Queen on melkoinen hienostelija. Erehdy tekemään jotain, mistä tamma ei pidä, ja saat pitkävihaisen tamman aggressiot niskaasi. Queen todella osaa vetää esiin pilalle lellityn kermapeppuprinsessan itkupotkuraivari-kortin! Tamma polkee jalkaa, uhkailee takajalalla ja naksuttaa ilmaa hampaillaan. Queen on myös vähän snobi, harjaa väärän värisellä harjalla, tai yritä taluttaa kuralätäkön läpi, ja tamman päivä on pilalla. Tamman ärsyttävin piirre on kuitenkin nousta takajaloilleen, jota tamma harrastaa viho viimeisenä keinonaan päästä niskan päälle. Queenin kanssa pärjää, kun sen draamailulle ei anna kerta kaikkiaan minkäänlaista huomiota. Jos sitä yrittää komentaa tai ojentaa, päätyy vain lietsomaan hienohelman draamaa. 

Queen on niitä hevosia, joiden satulaan pitää istua hienovaraisesti. Ylipäänsä Queenia pitää osata ratsastaa tietyllä silkkihansikkaisella asenteella, jos haluaa saavuttaa työskentelyltä jotain muutakin kuin tappelua ihan perusasioista, kuten siitä, kuuluuko uralla liikkua suorana vai kylki edellä. 

Queen antaa kaikkensa, jos sitä ratsastaa joustavalla tuntumalla ja tukee riittävästi pohkeilla. Tammalla ei ole ratsastuskoulun hevosista hienostunein liikemekaniikka, onhan se rakenteeltaan melkoinen silakka ja sen askeleet ovat kovat ja korkeat. Kaikesta huolimatta Queen on onnistunut keräämään oman fanijoukkonsa, joiden keskuudessa tammasta irtoaa varsin kaunista muotoa koulutunneilla. 

Estetunneilla Queen kaipaa ratsastajaltaan melko paljon tukea ja turvaa uskaltaakseen poistua mukavuusalueeltaan. Toisaalta Queen ei kyttää erikoisiakaan esteitä, vaan hyppää mitä tahansa luottaessaan siihen, ettei ratsastaja jätä sitä yksin. Jos tamman jättää oman onnensa nojaan ja jää vain matkustelemaan satulaan, Queen jää epäröimään ja miettimään, jolloin ratsastaja melko todennäköisesti ylittää esteen ilman hevosta...   

Tunti-Info

  • Queen ei sovi aloittelijoille. Tunneilla Helppo C-tasolta lähtien.
  • Ei kannuksia Queenin kanssa! 

Varustus

  • ruskea yleissatula
  • ruskeat suitset oliivikuolaimilla
  • tunneille jännesuojat kaikkiin jalkoihin 
  • estetunneille rintaremmimartingaalit

 Värit: beige ja luumu.

Hoitajan muistilappu

  • Älä anna huomiota Queenin käytökselle. Jos tarvitsee komentaa, tee se kerralla kunnolla. Jatkuva simputtaminen vain pahentaa tamman käytöstä! 
  • Harjaa vain pehmeillä harjoilla.
  • Queenin jouhet ovat ohuet, pidä harja lyhyenä, jotta se näyttää siistiltä.
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com