Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Susarilaisen opas

Saanko ratsastaa sunnuntaisin? Koska voin hakea toista hoitsua? Kuka siivoaa hoitsuni karsinan? Lukaise tämä sivu läpi, ja vältyt kohtaamasta kiukkuista tallimestaria...!

Hoitajien tehtävät

Hoitajan työ tallilla on arvokasta; ponien kanssa puuhaavat tutut ihmiset takaavat eläimille mukavammat ja luottavammat oltavat, kuin jos niiden kanssa touhuaisi päivittäin vain vieraita, jatkuvasti vaihtuvia ihmisiä. Niinpä hoitajien vastuulla on harjata ja varustaa hoitohevosensa tunteja varten kuntoon. Halutessaan hoitaja voi antaa ratsastajalle luvan auttaa tai hoitaa varustuksen kokonaan itse, mutta harva hoitaja haluaa luopua ajastaan hoitohevosensa kanssa... 

 Päivittäinen perushoito

 • harjaaminen, kavioiden puhdistaminen
 • hevosen tarhasta hakeminen ja varustaminen tunteja varten  / purkaminen tuntien jälkeen (riippuen tietenkin miten hoitaja minäkin päivänä pääsee paikalle) 
 • ulkomuodon siistiminen (jouhien nyppiminen ym.)
 • peseminen tarvittaessa, esim. välikausina mutaiset jalat
 • hoito-ohjeiden noudattaminen, esim. jalkojen kylmääminen
 • henkilökunnalle ilmoittaminen, mikäli kaikki ei ole kunnossa 

 Asiakaspalvelu

 • toimia esimerkillisesti
 • opastaa ja auttaa oppilaita tallissa 
 • alkeistunnilla taluttaminen, jos oma hoitohevonen osallistuu 

 

 

 

 Tallityöt

 • karsinan siivoaminen
 • varusteiden ja suojien puhdistaminen
 • ruoka- ja juomakippojen puhtaana pitäminen
 • satulahuoneen siistinä ja viihtyisänä pitäminen
 • heinien säkitys & iltaruokien tekeminen (ks. ruokintaohjeet)

 

 Ekstraa ehtiessään :)

 • tarhan siivoaminen
 • taluttelu tallipihalla, hierominen, maastakäsin työskentely, juoksuttaminen, irtohypyttäminen, venyttely, porkkanavenytykset - mitä ikinä hoitaja keksiikään pitääkseen hoitohevosensa mielen virkeänä - kohtuuden ja maalaisjärjen nimissä :) 

Sekä tietenkin päiväkirjan kirjoittaminen! Susikalliolla hoitajat eivät saa ratsastaa ominpäin, sillä hevoset tekevät jo valmiiksi pitkää päivää. Hommaa kyllä riittää muutenkin... Jos hoitaja haluaa ratsastaa, suosittelemme hänelle ratsastustunteja. Kokeneet hoitajat saavat ratsastaa toisella viikkotunnillaan omalla hoitohevosellaan! 

Hoitajatasot

Onko joku joskus väittänyt, että tie kaikkien tallilaisten ihailemaksi tähtihoitajaksi on helppo ja mutkaton? Tuskinpa vaan, mutta aivan varmasti täynnä kommelluksia, yllätyksiä ja odottamattomia sattumuksia. Meillä Susikalliolla tasoja on viisi, joista jokainen tarjoaa uusia haasteita, ideoita hoitamiseen sekä tietenkin auttaa kehittämään hahmoa tiellä kohti tähtihoitajuutta. Tallille saapuessa on kaikki outoa ja vierasta, mutta hetken jo hoidettuaan huomaa kuuluvansa lähtemättömänä osana porukkaan. Eikä aikaakaan, kun itse on se hoitaja, jota kaikki katsovat ihaillen...!

Tasoilla edetäkseen on kerättävä tallipisteitä (hoitotarinat, spin-off-tarinat, ratsastustunnit, tapahtumat ym.) ja tehtävä erilaisia tasotehtäviä. Tehtävät voivat olla pakollisia (→) tasolla edetäkseen tai vapaaehtoisia ekstratehtäviä (), joista saa 5 ylimääräistä tallipistettä tavallisten tallipisteiden lisäksi. Lisää kaikille avoimia tasottomia esktroja täällä!

 

 

Tervetuloa talliin! Tästä se alkaa, seikkailusi Susikalliolla. Uuden susikalliolaisen tie kohti kaikkien tuntemaa legendaarista tähtihoitajaa alkaa Hevosenhoitajakurssilta, eli HHK:lta. 

→ Esittele itsesi muille tallichatissa! 
→ Pohdi hahmoasi ja kirjoita esittely kaappiin, ellet sitä tehnyt jo hoitsua hakiessasi.
→ Ilmoittaudu HHK:lle ja suorita se hyväksytysti.
→ Ilmoittaudu mieleiseesi ratsastusryhmään alkeistasolta. 
→ Tutustu uuteen hoitohevoseesi ja kirjoita ensimmäinen hoitotarinasi.
→ Auta henkilökuntaa tekemällä ylimääräisiä tallitöitä. Heinänkorsia käytävällä? Raipat sikinsokin? Anna mielikuvituksesi lentää!  

Onneksi täällä ei puurreta yksin! Juttele tarinassasi olkkarissa jonkun toisen tallilaisen kanssa. +5tp
Upouusi kaviokoukku kateissa! Varastiko joku kaviokoukkusi? Ehkä syyllistä etsittiin porukalla? Kirjoita tarina kadonneesta kaviokoukusta. +5tp
 Oho, joku on yhtä eksyksissä kuin sinäkin. Auta tarinassasi hoitohevosesi uutta ratsastajaa tallissa tai taluta alkeistunnilla. +5tp

 

 

Tallin käytävät, hevoset ja tallijengi alkavat jo käydä tutuiksi!  Voit jo kävellä käytävillä ja istua katsomossa saamatta osaksesi oudoksuvia katseita... 
• Voit nyt pyytää hoitohevosesi vakioratsuksi toiselle viikkotunnille.  
• Voit nyt pyytää hoitohevosesi nimikkoratsuksesi ER:n kisatiimiin.

→ Ilmoittaudu toiselle viikkotunnille, ja pyydä hoitohevosesi vakioratsuksi. Jos et syystä tai toisesta voi tai halua ratsastaa hoitohevosellasi, voit pyytää lempparihevostasi.
→ Nouse seuraavalle ratsastustasolle. 
→ Ansaitse säämerkki. Jouduitteko keskelle ukkosmyrskyä hakiessanne hevosia tarhasta? Kenties lumimyrsky riehui ja sulki kaikki tallilaiset sisälle pitkäksi aikaa? Ehkä sähköt katkesivat? Tai ehkäpä Ersolaa piinaa helleaalto, joka uuvuttaa kaikki hevosia myöden. Anna luovuutesi kukkia!
→ Miltä kuulostaisi pintelisulkeiset? Nyt on aika puhdistaa hoitohevosten varusteet yhdessä tallikavereiden kanssa. 
→ Aika palkita itsesi puurtamisesta! Osallistu hoitajien palkintoratsastukseen- tai päivään.
→ Hemmottele itseäsi shoppailureissulla EQP:hon. 

Parasta on tallikaverit! Tee jotakin hölmöä yhdessä tallilaisen kanssa, jonka kanssa ET vielä ole kirjoittanut yhdessä tarinaa. Kirjoittakaa hölmöilystä yhteistarina kirjoitusvuoroja vaihdellen tai molempien omat päiväkirjamerkinnät siten, että tapahtumat jatkuvat saumattomasti edellisestä! +5tp
Lähde jonkun henkilökunnan jäsenen kanssa taluttelemaan hoitohevostasi maastoon. +5tp
 Ilmoittaudu hoitohevosellasi/lempihevosellasi ER:n kisatiimiin! +5tp

 

 

Olet ansainnut paikkasi susikalliolaisena. Kaikki tietävät, henkilökuntaa myöden, että sinuun jos johonkuhun voi luottaa, tilanteessa kuin tilanteessa. Tallielämä ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista, ja näin kauan hoitaneet huomaavat sen alkuhuuman jo rakoillessa...
• Hoitohevosesi huolellinen hoito on huomattu, ja voit halutessasi hakea toista hoitohevosta.  
• Voit myös tehdä itsenäisiä iltatallivuoroja ja ansaita ylimääräistä! 
• Oletko innokas tapahtumanjärjestäjä? Vinkkaa ideasi Vionalle, ehkä saat luvan tapahtuman järjestämiseen, jos kalenterissa on sopivasti tilaa!

→ Aina kaikki ei mene niin kuin Nummelan Ponitallilla. Eräänä päivänä saavut tallille vain huomataksesi, että hoitohevosesi on sairaslomalla. Ehkä se loukkasi jalkansa tarhassa tai sairastui ähkyyn. Mitä on tapahtunut? Kirjoita aiheesta ainakin kaksi tarinaa kestävä jatkokertomus! 
→ Osallistu harjoituskisoihin ja ansaitse kilpailijalisenssi seuraavalle kisakaudelle - tai jos sinulla sellainen on jo, voit sopia osallistumisesta tallin ulkopuolisiin kisoihin henkilökunnan kanssa!
→ Hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu. Todista/ole osallisena onnettomuutta tai epäonnistumista ratsastustunnilla.
→ Osallistu leirille, talkoisiin tai illanviettoon. Mutta mitä kummaa...? Yhtäkkiä tapahtuu jotakin täysin odottamatonta. Saapuuko leirille kuuma tallipoika naapurikaupungin ratsastuskoululta, katoaako joku tallilainen mystisesti kesken talkoiden, vai meneekö illanvietto aivan pilalle?
→ Varkaita tallilla! Onko Artin uusi koulusatula kähvelletty, vai kenties uuden tallilaisen hieno glitterraippa? Selvitä outo mysteeri ja ansaitse mysteerimerkki!
→ Järjestä illanvietto tallilla/muu "orientaatiotempaus" uusille hoitajille. 


 Lähde tallikaverin mukaan kisamatkalle kisahoitajaksi. +5tp
♥ Onko nimikkohevosellasi toinen hoitaja? Tutustu hoitajaan. Jouduthan jakamaan hänen kanssaan hevosen.  +5tp
Hae toista hoitohevosta. +5tp
Uups... Pikkumoka iltatallivuorossa. Mitä tapahtui? Eihän vaan kukaan ollut näkemässä...?  +5tp

 

 

Onneksi olkoon! Olet kaikkien tuntema, suosittu kasvo tallilla. Kaikki uudet hoitajat katsovat sinua ylöspäin syvän kunnioituksen vallassa, olethan Se Hoitaja, josta tallilla kiirii hurjia juttuja ja tarinoita. 
• Voit vuokrata hoitohevosesi kerran viikossa itsenäiseen ratsastukseen, mikäli tuntitasosi on vähintään helppo B. 
• Haluatko säästää aikaa muuhun kuin karsinansiivoamiseen? Voit nyt hakea hoitsullesi kakkoshoitajaa.


Vuokraa hoitohevosesi itsenäiseen ratsastukseen. Mitä ihanaa vapauden tunnetta! +5tp
 Lähde leirille tai vaellukselle avustajan roolissa!   +5tp
 Kiehtooko hevosenomistajuus? Nyt sinulla on mahdollisuus tuoda oma yksityishevonen talliin, mikäli vapaita karsinapaikkoja vain on tarjolla.  +5tp
 Kiinnostaako tuntien pitäminen? Jos tuntitasosi on vähintään helppo B, voit ilmoittaa kiinnostuksesi tuntien pitoon Vionalle! Saatat päästä vetämään alkeis-helppo C-tasoisen tunnin. +5tp

Mitäs sitten? Tarinasi Susikalliolla ei suinkaan ole ohi saavutettuasi korkeimman mahdollisen hoitajatason - tästähän se vasta alkaa!  

 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2019 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com