Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevosenhoitajakurssi - HHK

Tältä kurssilta saat eväät niin hevosenhoitoon kuin talliarkeen Susikalliolaisena hoitajana. Kurssilla ei ratsasteta, vaan pääpaino on ratsastuskoulun tapoihin tutustumisessa sekä hevosten käsittelyn perusteissa. Kurssilla opit pintelöinnin, harjan nyppimisen ja helpon ensiavun salat. Entä millainen on ratsastuskouluhevosen päivä? Miten karsina siivotaan? Mistä tietää, että satula on sopiva? Koska hevonen pitää pestä? Entä varusteet? Tällä kurssilla hevosenhoito tulee tutuksi! Samalla ammentaa lukuisia ideoita ja ajatuksia tarinoiden inspiraatioksi. 

Ilmoittaudu kurssille vapaamuotoisesti Susarin vieraskirjassa! Saat nimesi tuota pikaa listalle ja voit aloittaa. :) 

HHK:laiset

Chai - Palou
Johannes  - Severi
Nea - Kössi

Kurssin hyväksytysti suorittaneet

Nora - Lätty, 26.2.2019
Lätty taisi tarjota oikean tulikokeen...! Onneksi selvisit koetuksesta suuremmitta murheitta. Oikeastaan vaikutti siltä, että kun annoit Lätylle mahdollisuuden ja tutustuit muhkeaan herrasmieheen, tulittekin yllättävän hyvin juttuun. Lätyn harja ainakin näytti huomattavasti siistimmältä kuin aamulla tarhaan viedessä, kyllä se nypitty ratsutukka vaan tekee ihmeitä hevosen yleisilmeelle. On muuten tavallisen tukala fiilis, kun huomaa jättimäisen hevosen tallustelevan auvoisaan vapauteen, siinä ei ryntäistä työntelyt auta! Onneksi kantapään kautta saatu kokemus opettaa melko nopeasti huolehtimaan ovista ja salvoista ekstrahuolellisesti... ;) 

Ronja - Lydde, 24.2.2019
Voihan Saku! Onneksi karkuri oli juuri Saku, joku toinen poni olisi takuulla rynnännyt päätäpahkaa rehujen kimppuun tai vähintäänkin aiheuttanut kohtauksen. Mutta ei, Saku se vaan tulla löntysteli omana karsinaansa! Lydde ei selvästikään ollut suosikkisi, mutta et antanut ennakko-odotusten häiritä vaan marssit suoraan hommiin. Oikea asenne tekemiseen! Sinulla oli muutama hyvä kikka, joilla selvisit kärttytamman hoitamisesta kunnialla. Huomaa kyllä, että olet hoitanut hevosia ennenkin. Tsekkaa kuitenkin vielä, oliko se nyt henkilökunta vai hoitajat, jotka hakevat hevoset tarhasta... ;) 

Kurssiohjelma

HHK järjestetään ratsastuskoululla sunnuntaisin klo 10-12. 

klo 10.00 kokoontuminen sattarin oleskeluhuoneessa, kurssihevosten jako ja kierros tallilla 
klo 10.15 demonstroidaan hevosenhoitoa Retulla: hevosen perushoito arjessa
klo 10.30 kurssihevosten haku tarhasta ja harjailua ym. hoitamista 
klo 11.15 tietoisku ja kahvitarjoilu sattarin oleskeluhuoneessa: hoito poikkeavissa tilanteissa 
klo 11.30 keskustelua: Mitä tallilla oikein voi tehdä?    
klo 11.50 kurssin loppukoe

Tutustu myös: Ohjeita ratsastamaan tuleville & tallin säännöt

Kurssikoe

HHK:n kurssikoe suoritetaan vieraskirjan yksityisviestillä. Kopioi kaikki kysymykset alta ja vastaa niihin parhaasi mukaan! 

 1. Millaisen ensivaikutelman sait kurssihevosestasi? Muuttuiko vaikutelma kurssin aikana?
   
 2. Miten tulit toimeen kurssihevosesi kanssa? Kuvaile lyhyesti jokin hoitotoimenpide, kuten kavioiden putsaaminen. (Max 200 sanaa.)
   
 3. Päädyitkö leikkaamaan vai nyppimään kurssihevosesi jouhet? Millaiseen lopputulokseen pääsit? Kuvaile parilla lauseella! 
   
 4. Kesken kurssia tapahtui jotakin täysin odottamatonta. Ryntäsikö tuore poika/tyttöystäväsi talliin vai todistitko jotakin, mitä et olisi kuvitellut tallilla edes voivan tapahtua? Nyt on mielikuvituksen käyttö sallittua! :) 
   
 5. Kuvittele tilanne: Hoitohevosesi on 12-vuotias suomenhevosruuna, jolla yleensä piisaa virtaa vielä kolmannellekin ratsastustunnille. Hevonen on tehnyt kaksi kevyttä koulutuntia ja edessä on illan viimeinen estetunti. Huomaat kuitenkin, että tuntien välillä hevonen väsyy silminnähden. Se riiputtaa päätään ja tuijottaa mahaansa. Kaikki ei selvästikään ole OK. Miten toimit? 
  A) Kaivat puhelimen esiin. Mikä hölmö kaakki! Miksi se noin tekee? Ehkä snäppikaverit tietää... Tai ainakin ne saa hyvät naurut! 
  B) Etsit tallityöntekijän tai opettajan, joka saa tulla katsomaan. Epäilet, että sillä on ähky, eikä esteiden hyppiminen vaikuta kovin hyvältä jutulta. Jos ketään ei näy, soitto eläinlääkärille ja tekstari hevosenomistajalle ei tunnu puhelinlaskussa pahalta, jos se pelastaa hoitohevosesi hengen.
  C) Ihan selkee ähkykeissi. Onneksi käsilaukussasi on aina pullo parafiiniöljyä, eikun letku ponin suuhun ja sitten taluttelemaan pihalle. Saat aivan varmasti henkilökunnan kiitokset aamulla.
   
 6. Susikallion hevosilla on... 
  A) yhteiset varusteet 
  B) omat varusteet
  C) hoitajien tuomat varusteet
  ... ja ne putsaa
  D) hoitaja
  E) henkilökunta
  F) äiti <3 
   
 7. Mitä voit hoitajana tehdä, jos hevonen loukkaa jalkansa ja joutuu neljän viikon sairaslomalle tunneilta? 
   
 8. Totta vai tarua? Korjaa väittämät oikeiksi! 
  A) Susikalliolla oppilaiden pitää itse hakea hevoset tarhasta ja varustaa ne tunteja varten.
  B) Sattarin olkkarissa ei ole kahvinkeitintä, vaan kahvihampaan kolotukseen auttaa pääoven vieressä oleva kahvikone.
  C) Susikallion maastoesterata alkaa tallipihasta ja kiertää 15 km lenkin metsän siimeksessä. 
  D) Hoitajat saavat ratsastaa mielinmäärin kun hoitoponit on harjattu. 
  E) Hoitajat eivät saa kesälaidunaikana hoitaa hevosia ollenkaan.
  F) Ensimmäinen hoitotarina pitää julkaista kahden päivän kuluessa hoitohevosen saamisesta.
   
 9. Mitä muuta voit tallilaisena tehdä kuin putsata karsinan, jotta talli pysyy siistinä ja viihtyisänä niin hevosille kuin meille kävijöillekin?
   
 10. Tottahan tallilla voi muutakin tehdä kuin hinkata ponia kiiltävämmäksi. Keksi pari :) 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com