Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallin säännöt

1. Talli on hevosten koti. Tallissa ei saa juosta, meluta tai muutoin häiritä hevosten kotirauhaa. 
2. Karsinoihin ja tarhoihin meno ilman omistajan lupaa kielletty. Älä häiritse ruokailevaa tai nukkuvaa hevosta (ellei tunti ole alkamassa).
3. Hoida hevosta aina karsinaan, pesupaikalle tai käytävälle vetosolmulla sidottuna. Karsinassa voi hoitaa ja laittaa kuntoon ilman sitomista, kunhan ovi pysyy kiinni, jotta hevoset eivät karkaa.  
4. Kuolaimet ja suojat saa pestä vain pesarin lavuaarissa. WC:ssä ja rehukeittiössä viemärit voivat tukkeutua! 
5. Kohtele hevosia aina asiallisesti. Pyydä ongelmatilanteissa apua kokeneemmilta! Susikalliolla ei koskaan lyödä hevosia.  
6. Ilmoita pudonneista kengistä, rikkinäisistä varusteista ja loukkaantuneista hevosista aina tallin henkilökunnalle viipymättä.
7. Tallialue on savuton. Tupakointipaikka on parkkipaikalla.
8. Pysäköi autosi vain parkkipaikalle. Tallipihalle ei saa ajaa.
9. Koiria ei saa pitää tallialueella vapaana.  
10. Susikalliolla ei kukaan ratsasta ilman kypärää.
11. Tallilta poistuessasi, varmista, että karsinan/tarhan salvat tulivat kiinni, ja korjasit omat jälkesi ja roskat roskiin. Siisti talli on kaikkien ilo. Käytävälle karsinan eteen unohtuneet tavarat ovat myös turvallisuusriski. Jos lähdet tallilta viimeisenä, sulje kaikki ovet ja palauta avain piilopaikkaan (leirimökin kuistilla olevan kukkaruukun alle) 
12. Älä häiritse ratsastustunteja. Pyri hoitamaan asiat ratsastuksenopettajan kanssa tuntiaikojen ulkopuolella. Katsomossa ei saa meluta. 
13. Ethän tuo sateenvarjoja, lastenrattaita tai muita hevosia mahdollisesti pelottavia esineitä lähelle hevosia.
14. Ennen kuin avaat maneesin ovia, vihellä kuuluvasti, jotta maneesissa työskentelevät hevoset eivät pelästy avautuvia ovia. Jos kuljet ovista hevosen kanssa, muista aina ensin pyytää ratsastuksenopettajan lupaa tulla maneesiin.
15. Kesken ratsastuksen ei tarvitse jalkautua siivoamaan lantoja. Katsojat sen sijaan voivat verrytellä koipiaan... ;) 
16. Noudata liikennesääntöjä! Älä ikinä ohita toista ratsukkoa uran ja seinän välistä, tai laukkaamalla ohi.  
17. Yksityisratsukot eivät saa häiritä ratsastustunteja, vaan heidän on ajoitettava ratsastuksensa tuntiaikojen ulkopuolelle tai ratsastettava kentällä, jos tunnit ovat maneesissa, tai maneesissa, jos tunnit ovat kentällä. 
18. Maneesin ja kenttien huoltotöiden (lanaus, kastelu ym.) aikana ei saa olla kentällä/maneesissa.
19. Tavaroiden säilyttäminen käytävällä karsinan edessä on kielletty. Vie varatavarat ja kauden ulkopuoliset loimet ym. varastoon leirimökille! 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com