Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talliarki

Ratsastuskoulu on avoinna arkisin klo 16-21, viikonloppuisin 9-14. Hoitajat ovat tervetulleita tallille myös muina aikoina, heille kerrotaan tallin avaimen säilytyspaikka heidän aloittaessaan hoitamisen! Viikonloppuisin tunnit alkavat jo kello 10 ja päättyvät kahdelta, joten hevoset pääsevät tarhailemaan vasta tuntien päätyttyä. Keleistä riippuen ne saavat tarhailla viikonloppuisin mahdollisimman pitkään, kuitenkin viimeistään yhdeksältä tallityöntekijä hakee ne sisälle.

Hevosten arki

Susikalliolla hevoset tekevät töitä viikon jokaisena päivänä - ovathan hevoset luotuja liikkumaan! Työmäärät on pyritty jakamaan viikolle tasaisesti, jotta hevosilla olisi välillä hieman kevyempiäkin päiviä. Normaalisti opetushevosen päivään kuuluu 2-3 ratsastustuntia. Jos hevonen osallistuu valmennuksiin tai kisoihin, vähennetään sen normitunnit yhteen tai kahteen, riippuen ylimääräisen työn kuormittavuudesta. Tapanamme on, että valmennus- tai kisapäivän jälkeen hevoset palkitaan vapaapäivällä tai kevennetyllä päivällä, johon kuuluu vain yksi ratsastustunti. :) 

Tallin valmennukset, kisat ja muu ylimääräinen toiminta pyritäänkin sijoittamaan tuntilukujärjestyksen ulkopuolelle (yleensä viikonloppuiltapäiviin ja joskus arkiaamuihin), jotta ratsastunteja ei jouduttaisi peruuttamaan.  

Koska Susikallion opetusratsujen päiviin kuuluu useampi ratsastustunti, eivät hoitajat saa ratsastaa hevosilla itsenäisesti, muutoin hevosten työmäärä ei pysyisi kohtuullisena. Sen sijaan hoitajat ovat lämpimästi tervetulleita ratsastamaan tunneille! Hoitajat myös palkitaan koulujen loma-aikoina järjestettävillä hoitajaratsastuksilla, leireillä sekä erityisinä hoitajapäivinä, jolloin he pääsevät nauttimaan omalla hoitohevosella ratsastamisesta. Jos hoitohevosellaan tahtoo ratsastaa useammin, suosittelemme lämpimästi ER:n valmennusohjelmaa! 

Tallin päivä

7.00 Ovet auki ja valot päälle! Hevosille jaetaan aamurehut karsinoihin. Samalla tallityöntekijä käy ne silmämääräisesti läpi, varmistaa että kaikilla on kaikki hyvin, ja loimittaa tarpeen mukaan. 
7.30-8.00 Hevoset ulos tarhoihin. Muista laittaa sähköt päälle ratsastuskentän valotolpasta... 
11.00 Päiväheinät tarhoille 
  Hoitajilla aikaa puuhata tallilla kaikessa rauhassa ennen oppilaiden ryntäystä. Hoitajat siivoavat karsinat ja hakevat hevoset sisälle, riisuvat niiltä loimet ja harjaamisen lomassa tekevät perustarkastuksen, ettei tarhailun aikana ole tullut haavereita. Jos hoitaja ei pääse, tallityöntekijä hoitaa hommat! 
16.00 Loputkin hevoset sisälle, iltapäiväheinät odottavat karsinoissa. Viimeistään nyt hoitajan kannattaisi harjata hoitsunsa! 
16.30 Ensimmäiset oppilaat, innokkaimmat tuntien katselijat ja oppilaiden lähiomaiset vyöryvät talliin. 
17.00 Ensimmäinen ratsastustunti alkaa
21.00 Viimeinen ratsastustunti loppuu ja tallin ovet suljetaan vieralijoilta. Jaetaan iltarehut. Hevosten yörauha! 
n. 22.00 Talli hiljenee viimeisistäkin kävijöistä ja työntekijä lakaisee käytävän, tarkistaa että kaikki karsinat ovat visusti kiinni ja jakaa hevosille yöheinät. Aika sammuttaa valot, tarkistaa että tarhojen sähköt on suljettu, ja lukita paikat! 

Kesällä opetushevoset nauttivat laidunelämästä yötä päivää. Laitumet sijaitsevat tallin takana lähellä metsänrajaa. Hevoset tuodaan talliin vain tuntien ajaksi (ja aivan kamalalla kelillä)! Hoitajat saavat kesäisin hakea hoitohevosensa talliin harjailtavaksi, kunhan muistavat, että hevosia ei saa tuoda yksin tyhjään talliin, vaan aina hevoskaveri mukaan. Kesällä hevosia ei loimiteta, elleivät ne kärsi esimerkiksi hyönteisallergiasta. Kesällä riimuun kiinnitetään hyönteishuput ja hevosiin suihkitaan hyönteiskarkotetta. 

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com