Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Historiaa

Susikallio perustettiin vuonna 2008 Susijoelle, Ersolan naapurimaalaiskunnan Susijoen liepeille, vanhan navetan tiloihin. Aluksi navetasta remontointiin karsinapaikat vain 12 hevoselle. Tallin toiminta polkaistiin käyntiin lähinnä suomenhevosten ja muutaman ponin voimin. Suosituimmat olivat Lento-niminen suomenhevosruuna ja Velho-shettis. Nämä ratsut näkivät tallipihan vallanneiden työkoneiden taikovan vanhasta navetasta ison tallin, joka sai pian kaverikseen erillisen yksityistallin. Lopulta ratsastuskoulun suosio kasvoi niin paljon, että L:n mallinen keltainen rakennus piti myös kunnostaa käyttökuntoon. Näin Susikallio koostui kolmesta tallirakennuksesta, kahdesta kentästä ja maneesista hieman kauempana tallipihasta. Susijoella maastot olivat kuin satukirjoista! 

Vuodet vierivät ja 1900-luvulla valmistunut rakennuskanta alkoi rakoilla lukuisista pintaremonteista huolimatta. Lopulta syksyllä 2018 päätallin putkisto petti kovien pakkasten tuloksena, ja pikkuhiljaa hevosia siirrettiin muihin talleihin. Remontti olisi kuitenkin tullut liian kalliiksi ratsastuskoulun toiminnan jatkumisen kannalta. Oli aika etsiä uusia ratkaisuja. 

Epätoivo oli vallata Susikallion tulevaisuuden, mutta eräänä tammikuisena aamuna Vionan korviin kantautui huhu naapurikaupungin ratsastuskoulun konkurssista. Talli oli ottanut valtavan lainan uusiakseen sekä tallin että maneesin, mutta asiakkaat olivat lipuneet pikkuhiljaa muiden tallien piiriin. Konkurssi oli ainoa vaihtoehto uutuuttaan kiiltelevälle tallille. Mikä menetys! Viona tarttui puhelimeen hieman epäröiden, sillä Ersolan Ratsastuskoulu oli ollut Susikallion pahin kilpailija niin kauan kuin saattoi muistaa. Konkurssin uhka oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä - vanhat kilpailijat istuivat samaan pöytään keskustelemaan alueen tulevaisuudesta ratsastuskoulumaailmassa. Viona sai kuin saikin myytyä Susikallion vanhat tilat ja osan hevosista Susijoella ennätysvauhtia. Näillä rahoilla Viona osti osuuden Ersolan ratsastuskoulun tiloista siirtääkseen Susikallion toiminnan uusiin, modernimpiin ja pienempiin tiloihin. Samalla kuvaan astui uusi osa-omistaja, vanha kilpailija...

 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com