Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Tuff Knast eli Knappe
Syntynyt  24.3.2009 Väri   Hallakko
Rotu  Norjanvuonohevonen Säkäkorkeus  143 cm
Sukupuoli  Ruuna Osaaminen  KO: Helppo B RE: 70 cm
Isä  Einar Emä  Metta II
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Meninge Ridklubb, Ruotsi 
Hoitaja  Knappella ei vielä ole hoitajaa!    
   

    

Maine

Knappe on Ersolan Ratsastuskoululle 2000-luvun puolella hankittu ruuna, joka on nähnyt ja kokenut suunnilleen kaiken. Knappen maailmaa ei ihan hevillä hötkäytetä! Fiksu ruuna on vuosien varrella omaksunut lukuisia ratsastuskouluponille tyypillisiä tapoja, jotka ovat sitkeään juurtuneet...

Luonne

Kaikki tahtovat hoitaa Knappea! Se on ihana halinalle, ja kiltti kuin mikä... Ainakin alkeiskurssilaisten haavekuvissa. Todellisuudessa Knappe on aika velho. Se osaa juksata hoitajaansa mennen tullen, tarhasta hakiessa saa olla tarkkana porttien kanssa. Osaa ruuna riisuutua myös riimusta keskellä tallipihaa; nopealla tempauksella riimunnaru pois ratsastajan kädestä, sukellus etujalkoihin ja tadaa - ei riimua missään! Ja ei muuta kuin lähimmälle ruohomättäälle. Usko huviksesi, ruuna ei takuulla anna kiinni ilman suureleistä lahjontaa. Myös raollaan olevat karsinan ovet tai huonosti sidotut solmut ovat kuin kutsu karkaamiseen Knappelle! Knappella on ihan omanlainen huumorintajunsa. Yleensä uudet hoitajat menettävät malttinsa viimeistään siinä vaiheessa, kun muhkea ruuna liimaa kavionsa visusti lattiaan kun niitä pitäisi putsata, pullistelee mahansa kahden ponin mittoihin ja iskee hampaansa hoitajan takamukseen, kun jalka viimein on saatu irti maasta. 

Knappe on lähinnä alkeiskursseilla kovassa huudossa paksun, halittavan kaulansa ja suloisen ilmeensä vuoksi. Myös Knappen turvallisen leveä selkä, tasaisuus ja varmat askeleet tekevät siitä alkeistuntien vetonaulan. Knappen laukka on erityisen kehuttu, on kuin pumpulin päällä liitelisi kentän halki. Kokeneemmat ratsastajat pääsevätkin sitten maistamaan Knappen todellista luonnetta: se on älyttömän jääräpäinen, fiksu työnvälttelyssä ja raskas ohjissa roikkuja. On todellinen ihmeteko saada Knappe taipumaan edes voltilla oikein päin, saati sitten avotaivutuksiin tai asetuksiin. Huh! Ratsastajat valittavat kipeitä sormia ja reisiä aina Knappen jäljiltä. 

Estetunneilla Knappe on kullan arvoinen: sen selkään voi huoletta iskeä kenet tahansa esteille, sillä Knappen kyydissä pysyy vaikka mummo. Se ei kuunaan revittele tai tee muutakaan äkkinäistä, oikeastaan Knappe on aika totisen keskittynyt esteillä. Huonoina päivinä Knappen itsepäisyys ottaa vallan, eikä silloin hypätä minkään esteen yli, jos herra ei sille päälle satu. Ruunan bravuuri onkin tyynen rauhallisesti vetää täysstoppi esteelle ja kiertää se. Kukaan ei vielä tähän päivään mennessä ole kuitenkaan pudonnut Knappen väistelyissä, onhan ruunan vauhti on kilpikonnan luokkaa.

Tunti-Info

  • Knappe sopii myös aloittelijoille.
  • Sopii myös alkeisesteille.
  • Pituusraja 170 cm

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset nivelkuolaimilla
  • koulutunneille ei tarvitse suojia
  • estetunneille jännesuojat eteen 

 Värit: viininpunainen ja keltainen.

Hoitajan muistilappu

  • Tarhasta hakiessa riimunnaru kannattaa heittää kaulan ympäri ennen riimun pukemista... :) 
  • Knappe tarvitsee loimen vain todella kurjalla kelillä. 
  • Kuivata huolella fleeceloimella, jos karva on märkä tunnin jälkeen. Kesällä saa pestä esim. sienellä hikiset kohdat. 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com