Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Trobjörg Congenial eli Jörö
Syntynyt  2.12.2009 Väri   Ruunikko
Rotu  Gotlannin russ Säkäkorkeus  124 cm
Sukupuoli  Tamma Osaaminen  KO: Helppo B RE: 70 cm
Isä  Tro På Älva Emä  Qoddulick's Madicken
Omistaja  RK Susikallio Kasvattaja  Congenial
Hoitaja  Jöröllä ei vielä ole hoitajaa!    
   

    

Maine

Jörö on itsepäinen russi. Sen hoitajilla on aina tallin runsain varasto vinkkivitosia, joilla esimerkiksi jäkittävän ponin saa taas liikkeelle. Jöröllä on heikkous: hihansuut. Se rakastaa onkia hoitajansa hihansuun huultensa väliin ja mässyttää sitä sitten autuaan  tyytyväisenä. Paremman puutteessa myös riimunvarsi, tarhakaverin loimi tai hoitajan pipo käyvät, mutta mikään ei voita hihansuita!

Luonne

Jörön hoitajalta vaaditaan jämäkkyyden lisäksi nopeutta, sillä tilanteet russin kanssa muuttuvat nopeammin kuin arvaakaan. Yhdessä hetkessä poni seistä jökötti harjattavana, seuraavassa se luikahtaa avoimesta ovesta - tai kieltäytyy poistumasta karsinastaan tyystin! Jöröllä on kiero huumorintaju, se rakastaa jäyniä. Kavioita puhdistettaessa Jörö saattaa varomattomat liiskata seinää vasten nojaamalla hoitajaan, mutta kokeneempi hoitaja osaa niksit joilla tamman saa seisomaan omilla jaloillaan. Suitset on syytä sujauttaa ripeästi ponin päähän, sillä muutoin se alkaa järsiä ihastuttavia remmejä ja ohjia. Satuloidessa Jörö saattaa hieman peruuttaa ja luimia. Taluttaessa kulkee jonkin aikaa siivosti vierellä, mutta jos matka venähtää tamman makuun liian pitkäksi ja tylsäksi, laittaa se lukot päälle ja jää jäkittämään aloilleen. Heinätupsut ovat monen taluttelijan kohtalo, sillä tämän pikkuneidin muhkealle kaulalle ei mahda mitään sen päättäessä, että nyt on puolimatkankrouvi. 

Jörön tukevassa selässä on kiva keikkua vaikka ilman satulaa. Ei mikään ihme että se on suosittu alkeistunneilla - siis niillä, joilla on taluttajat. Jörö jaksaa kantaa tärkeänä pikkulapsia selässään, mutta kellossa on varsin eri ääni silloin kun selkään nousee selkeästi kokeneempi ratsastaja. Jörö osaa opettajan käskyt ulkoa, joten kokeneilla riittää aina työsarkaa saada itsepäinen poni kuuntelemaan ja tottelemaan apuja. Etenkin tunnin ensimmäiset laukannostot ovat työn ja tuskan takana...

Esteillä Jörön itsepäisyys pääsee valloilleen. Jos ei huvita kääntyä okserille, Jörö ei käänny. Jos ei huvita laukata, Jörö ei laukkaa. Tomera ratsastaja saa Jörön hallintaan, mutta ilmaiseksi Jörö ei hyppää edes risun yli.

Tunti-Info

  • Jörö sopii myös aloittelijoille.
  • Ei alkeisestetunneilla.
  • Pituusraja 160 cm.
     

Varustus

  • musta yleissatula
  • mustat suitset nivelkuolaimilla
  • ei tarvitse suojia

 Värit: vihreä ja sininen.

Hoitajan muistilappu

  • Sido Jörö kiinni hoitamisen ajaksi.
  • Älä mene karsinaan turhaan! 
 
RK Susikallio on virtuaalitalli. Kaiken materiaalin © Susikallio ellei toisin mainittu. Saat kuvaajan esiin pitämällä hiirtä kuvan päällä. Ulkoasun kuvat © M. Lindmark, N. Lidén & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan.  Kaikenlainen kopiointi ehdottomasti kielletty. 
 

 

 

©2020 Ratsastuskoulu Susikallio - suntuubi.com